Ministar Vulin u Valjevu: Neće biti otpuštanja radnika u Krušiku

Valjevo je važan grad, ovde su donošene velike i važne odluke. Vojska je deo našeg života, a naš narod u Srbiji voli Vojsku, jer zna da samo jaka Srbija znači mir, a slaba vojska znači slabu Srbiju. Da bi to bila moramo da ulažemo u njeno osavremenjavanje, nabavku novih aviona, opreme, naoružanja, ali i standard vojnika i starešina. To smo u mogućnosti da učinimo zahvaljujući mudrosti i hrabrosti predsednika Aleksandra Vučića koji je preduzimanjem mera štednje zaustavio agoniju da ostanemo bez plata i penzija, a time i vojske. To je doprinelo da smo u jačanje naše odbrane mogli u prethodnom periodu da uložimo više od 50 miliona evra.

Ovo je izjavio u Valjevu Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije koji je u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ gde se nalazi Drugi centar za obuku Vojske Srbije, prisustvovao svečanosti polaganja vojničke zakletve.

Pred kamerama valjevske televizije ministar Vulin je rekao da je nama i dalje, ne samo kao vojno neutralnoj zemlji, neophodno jačanje vojne industrije kakav je, pored ostalih, valjevski Krušik koga ovih dana zlonamerno optužuje opozicija i drugi da prodaje naoružanje teroristima u Jemenu i Saudijskoj Arabiji, što je velika glupost i drskost. Poznato je da saglasnost na prodaju oružja i druge vojne opreme daju čak četiri ministarstva u Vladi Srbije. Uz sve ove optužbe opozicije umešala se i konkurencija s ciljem da na tržištu onesposobi vojnu industriju Srbije optužujući pritom i oca Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova Srbije. Sva nastojanja da dokažemo da te optužbe nemaju nikakve veze sa istinom ne pomažu. Uprkos svemu, mi ćemo nastaviti da povećavamo narudžbine iz domaćih fabrika za potrebe Vojske Srbije i zato, naglasio je ministar Vulin, odavde mogu da poručim da nema mesta strahovanju da će u Krušiku doći do otpuštanja radnika kako to ovih dana u Valjevu želi da prikaže opozicija.

U nastavku Vulin je poručio da u vođenju politike vojne neutralnosti Srbija mora da se bori za svoju odbranu što, kako je rekao, Valjevci, gde je svaka stopa popločana kostima onih koji su se borili za slobodu svoje zemlje, najbolje razumeju.

Zato, nastavio je ministar Vulin, nećemo dozvoliti da se mešamo u svađe u Siriji i oko Sirije, Libiji i Iranu. Neka oni rešavaju svoje probleme, mi moramo da gledamo svoje interese i ne dozvolimo da nas zloupotrebljavaju. Zahvaljujući politici koju vodi predsednik Vučić, Srbija je ekonomski, vojno i politički sve jača, ali nam ostaje da se borimo za rešenje problema na Kosovu gde pokušaj stvaranja „velike Albanije“ predstavlja najveću prepreku miru. I zato, što se pre budemo razdvojili od njih, da znamo šta je naše, šta treba da branimo i čuvamo, to će mir pre doći na ove prostore.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *