Nastavak radova na uređenju Ulice Jakova Nenadovića

Ulica Jakova Nenadovića dobija svoj novi i lepši izgled, jer je nastavljeno asfaltiranje 650 metara ove značajne ulice. Ulica je široka 5 metara, a rade se i trotoari sa obe strane kolovoza. Radove izvodi preduzeće „Autotransport“, a vrednost radova je 14 miliona dinara.

Rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović je rekao da se rešavaju višedecenijski problemi u gradu, a naročito u Ulici Jakova Nenadovića.

– Ovaj deo ulice je prema rečima građana, asfaltiran poslednji put pre skoro 30 godina i nije lako rešavati nagomilane probleme u gradu. Razmišljalo se o bezbednosti učesnika u saobraćaju, naročito dece i zato su urađeni trotoari sa obe strane ulice- rekao je Trifunović.

– U poslednjih  pet godina ništa lepše nije urađeno i zato hvala gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću- kaže penzioner Novak Radovanović, ističući da u ovoj ulici žive vredni i pošteni ljudi, koji su se dugo borili da se konačno uradi i njihova ulica.

Foto: Željko Bošković

KO JE KRIV ZA PROPADANJE TEK ASFALTIRANE ULICE?

Kada se ovog proleća u tek asfaltiranom delu Ulice Jakova Nenadovića provalio asfalt oko šahte, građani su odmah posumnjali u kvalitet radova. Zoran Trifunović je istakao da je sve urađeno po tehničkoj specifikaciji, kvalitetno i po svim standardima i da o tome ko je krivac za ovo što se desilo, poslednju reč će dati Građevinski fakultet i Institut za puteve, a da je sva dokumentacija u rukama Javnog pravobranilaštva grada Valjeva.

– Ulica Jakova Nenadovića je bila u jako lošem stanju. Deo ulice koji je odmah nakon asfaltiranja propao oko vodovodne šahte, biće urađen narednih dana. Važno je istaći da smo mi u naše radove ušli posle „Vodovoda“, koji je rekonstruisao vodovodnu mrežu i sređivanje fekalnih šahti.

Mi smo naš deo posla uradili, a uz sugestiju gradonačelnika, moramo ulicu vrlo brzo dovesti u stanje kako treba da izgleda. U okviru javne nabavke za rehabilitaciju ulica završena je tehnička specifikacija za radove na 600 metara ulice, čime će se spojiti urađeni delovi ove ulice do kafane „Tri lipe“, pa sve do izlaska na Šabački put. –

Foto: Željko Bošković

GRAĐEVINSKA SEZONA U PUNOM JEKU

Zoran Trifunović je naglasio da se lepo vreme koristi za intenzivne radove na celoj teritoriji Valjeva. Na Divčibarama se asfaltira ulica dužine od 650 metara i uskoro će početi izgradnja parkinga od 2000 kvadratnih metara.

– U fokusu gradskih vlasti je asflatiranje. Radiće se Jadarska i Prijedorska ulica u MZ Brđani,  ulazni deo Duplih traka, koji je u našoj nadležnosti, skoro cela Užička ulica, Donjograbovačka u dužini od 500 metara iz Boška Stojanovića po 250 metara sa leve i desne strane, Ulica Prote Mateje sa krakovima za parking- nabrojao je deo planiranih radova ove sezone Zoran Trifunović.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *