Ub dobija novi vrtić

Završena je izgradnja novog vrtića u Ubu i taj objekat je kompletno opremljen i spreman da primi prve mališane. Na taj način Ub će postati prvo mesto u Srbiji gde neće biti liste za čekanje za upis dece u vrtić. Kako saznaje, portal kolubarski.info, predsednik ubske opštine Darko Glišić izjavio je da je otvaranje drugog po redu vrtića u Ubu zakazano za 2. septembar. Tada će u novi ubski vrtić krenuti oko 160 mališana.

„Ovo će biti najmoderniji vrtić u Srbiji, koji je koštao, zajedno sa opremanjem, 259 miliona dinara. Mislim da je to velika stvar za žitelje ubske opštine. Ja sam najsrećniji čovek kada uđem u ovoj objekat, zato što je ovo za mene nešto najvredniji što smo uradili i zato što ćemo biti prva opština u Srbiji koja neće imati nijedno dete koje ne može da bude upisano u vrtić. Dakle, sva deca će moći da se upišu u vrtić, uključujući i decu čiji roditelji nisu u radnom odnosu“, rekao je Glišić.

Svečanog otvaranja, na kakvo smo navikli, neće biti. Kako objašnjava prvi čovek Uba Darko Glišić, novi vrtić otvoriće jednostavno dečak ili devojčica, koji 2. septembra budu prvi kročili u ovaj novoizgrađeni objekat.

Novo obdanište, izgrađeno je na mestu gde je ranije bila montažna zgrada ubske policije, i imaće skoro 3.000 kvadrata. Novi objekat ispunjava najmodernije i najviše standarde za boravak dece. Ima 13 soba, a u njemu će moći da bude smešteno 250 mališana. U centralnoj kuhinji moćiće da se spremi 800 obroka dnevno, tako da će se obroci na ovom mestu spremati i za izdvojena seoska odeljenja predškolske ustanove.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *