Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković posetio Valjevo

O valjevskom rukometu, koji je u usponu, sportskoj infrastrukturi u Valjevu, kao i o podršci koju ovom sportu i gradu može dati Rukometni savez Srbije, govorilo se danas tokom boravka predsednika RSS-a Božidara Đurkovića Valjevu.

slobodan gvozdenovic i bozidar djurkovic
Foto: Kolubarski info

Đurković je svoju posetu započeo razgovorom sa gradonačelnikom Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem o sportskoj infrastrukturi u gradu na Kolubari, ali i o tome kako RSS može podržati grad Valjevo u nastojanju da unapredi sport i sportske objekte.

“Zadovoljan sam današnjim razgovorima koje smo imali sa gradonačelnikom i želeo sam i da lično podržim rad ženeskog rukometnog kluba, jer ovo što rade u klubu je zaista izvanredno. Okupljaju veliki broj dece koja kvalitetno provode vreme, a ne na ulici. Razgovarali smo i o finansiranju rukometnog sporta u Valjevu i eventualno o početku kampanje za izgradnju nove sportske dvorane. Mislim da grad Valjevo, kao jedan od većih gradova u Srbiji, zaslužuje novu sportsku halu.

poseta bozidara djurkovica valjevu 3
Poseta Božidara Đurkovica Valjevu, Foto: Kolubarski info

Grad Valjevo je grad sporta i uz veliku podršku tri loptačka saveza, rukometnog, košarkaškog i fudbalskog i uz pomoć Vlade Republike Srbije i grada Valjeva to bi bilo idealno. Valjevo je rukometni grad i oduvek je davao velike igračice i igrače i mi ćemo podržati grad Valjevo i što god bude traženo od nas kao pomoć i savet, podržaćemo oba rukometna kluba”, rekao je Božidar Đurković.

“Mi smo jedan mladi klub koji postoji četiri godine i svaki savet g. Đurkovića nama znači. Može nam pomoći da ovaj klub vratimo gde je bio prethodnih godina. Takođe bih se zahvalila Gradu i podršci gradonačelnika dr Slobodana Gvozdeniovića, koji nam je izašao u susret svaki put kad smo tražili i sve što je u njegovoj mogućnosti, on nam je pomogao”, rekla je predsednica ŽRK „Metalac 2015“ Ana Gajić, koja je u ime kluba predsedniku RSS-a uručila prigodan poklon.

poseta bozidara djurkovica valjevu 4
Foto: Kolubarski info

Da je izgradnja hale jedna od ključnih stvari za napredak kluba i rukometnog sporta uopšte, mišljenja je i trener kluba Dušan Novokmet.

“U Valjevu imamo samo ovaj jedan teren, a znate i sami da bez treninga nema napredovanja. Kad sam bio mlad imao sam sedam, osam treninga nedeljno, a ova dečica mogu da treniraju samo tri puta nedeljno, jer ima mnogo klubova na jednom mestu. Moramo postepeno da idemo i imamo priliku da dostignemo nivo nekih superligaških klubova. Tu priliku smo imali prošle godine u Kupu sa klubovima super B lige, kada smo neke utakmice pobedili, neke izgubili, ali kao i za sve u sportu je potrebno vreme. Kad klub krene od nule, potrebno je, po mom miišljenju, da se obrnu dva olimpijska ciklusa”, zaključio je trener ŽRK „Metalac 2015“ Dušan Novokmet.

Predsednik RSS Božidar Đurković je klubu poklonio pet rukometnih lopti i slikao se sa mladim igračicama, koje su pre deset dana otpočele pripreme za nastupajuću takmičarsku sezonu.

Predsednik RSS-a je prisustvovao treningu mladih rukometašica u valjevskoj Hali sportova.

S.R.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *