Vrelo političko leto – osuda pretnji i uvreda na račun Predsednika Srbije i njegove porodice

Vrelinu valjevskog političkog leta ispunjavaju, u nedostatku drugih tema, razgovori o Izveštaju o radu u minuloj godini gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, bilans i rebalans budžeta u ovoj godini i drugo. Uzaludno je za jedan broj opozicionih odbornika gradonačelnik objašnjavao šta se čini da se u selima asfaltira što više puteva, a u gradu poprave saobraćajnice, da se učvrsti saradnja sa nadležnim ministarstvima Vlade Republike Srbije, da se pored dvadeset izgradi još trideset kilometara vodovodne mreže, urede kupljene parcele za industrijsku zonu Valjeva, smanji nezaposlenost… To, očigledno, nije bilo dovoljno pa je gradonačelnik podsetio da je vladavina Demokratske stranke za sobom u Valjevu ostavila zatvorene fabrike, posao je izgubilo nekoliko hiljada radnika i da je oporavak iz takve „Hirošime“ težak, ali da se, uprkos svemu, stanje popravlja.

Odbornici opozicije iskoristili su skupštinsku govornicu da, komentarišući gradonačelnikov Izveštaj o radu i Rebalans budžeta, osim zamerki upute čak i lične uvrede na račun gradonačelnika i aktuelne vlasti u Valjevu, što prelazi granicu pristojnog parlamentarizma. Tako je samostalni odbornik Ljubomir Radović zatražio smenu gradonačelnika proglašavajući ga, po njegovoj oceni, čak nesposobnim i nedostojnim funkcije koju obavlja.

Gradski budžet bio je i tema „razgovora pod lipom“ koji predstavljaju nastavak protesta „1 od 5 miliona“. Slobodan Ilić, profesor Visoke poslovne škole u Valjevu je u razgovoru kritikovao nenamensko trošenje budžetskih sredstava i posebno uputio kritiku na zaštitu gradske imovine o kojoj se nedovoljno, tvrdi, vodi računa. Izneo je niz primera da Grad nije preneo pravo svojine na nekoliko stotina hektara građevinskog i poljoprivrednog zemljišta.

Oglasili su se i odbornici DS koji od nedavno ne učestvuju u radu gradskog parlamenta pokušavajući na sebi svojstven način za sve ono što je postignuto u radu gradonačelnika i gradske vlasti ocene nulom, posebno zamerajući da je malo urađeno u dovođenju novih investitora.

Tako se dogodilo da u ovoj legitimnoj političkoj borbi u parlamentu i one primedbe i predlozi koji su bili opravdani izgube na značaju, jer su pojedini vankoalicioni odbornici kao i oni koji su se oglasili van parlamenta mržnjom nastojali da satanizuju i ono što je dobro urađeno.

Na neosnovane optužbe, posebno one koje nisu utemeljene u interesu Valjeva, reagovao je dr Slobodan Gvozdenović – gradonačelnik Valjeva na konferenciji za novinare koji je i predsednik Gradskog Odbora SNS-a Valjevo.

– Čovek koji sada, sedeći „ispod lipe“ govori o manjkavostima ove vlasti, nalazio se do pre nekoliko godina na poziciji državnog sekretara Ministarstva za finansije kome je, takođe, bio deo posla da utvrdi vrednost državne imovine. U to vreme u Valjevu i republici vlast je vršila demokratska stranka da ono zbog čega nas sada kritikuju uradi.

Doktor Gvozdenović je u nastavku konferencije izjavio da se u Valjevu već poduže vreme radi na završetku ovog posla i da je tačno da je veliki deo državne imovine bio uzurpiran.

Osvrćući se na diskusiju odbornika Radovića na sednici Skupštine grada Valjeva i na konferenciji za novinare, gde je rekao da smo mi ne samo loša vlast, već iznosio i neistine o velikoj korupciji, doktor Slobodan Gvozdenović je zapitao kakva bi on bio vlast, kada je spreman da preuzme ulogu sudije, tužioca i dželata! Ja se pitam, poručio je dr Gvozdenović, kako bi se odbornik Radović poneo da je on vlast i da je nekome od nas pronađena opojna droga – kao što je to slučaj sa jednim od njegovih najbližih saradnika iz družine čiji je cilj da se domognu gradske kase.

Odbornik Radović u raspravi o budžetu / Foto: Željko Bošković

U osvrtu na monstruozne pretnje i uvrede na račun Predsednika Srbije i njegove porodice, dr Gvozdenović je izjavio da je to još jedan je pokazatelj da SZS i njihove pristalice ne biraju sredstva u političkoj borbi. Njihova shvatanja “demokratije” su bezobzirno široka i prostiru se beskonačno tako da tuđa prava, slobode pa čak i život njima ništa ne predstavljaju. GrO SNS Valjevo najoštrije osuđuje ovakav vid nasilja i nada se da će državne institucije preduzeti mere iz svoje nadležnosti i tako zaštititi osnovne ljudske vrednosti.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *