O Hijeni i noćnim obedima

Ovaj esej nastao je inspirisan tekstom Darije Ranković: Ručkovi za „potencijalne investitore“, za prijatelje i za sebe

Sve u minut, sve u noćni čas na kolubarskoj-bari traje Hijenino kevtanje u prljavoj igri još od barske ptice („Radio Patak“) pa sve do današnje kolubarske.rs.

Evo teksta koji „otkriva“ da sam u valjevskom novodemonijskom paklu, 50. godina praveći sopstevno književno delo, „navučen“ na bifteke smrdljivih valjevskih titonja, pa sve preko Miloševićevih gubitaka po svim pitanjima, preko Koštuničinih i Tadićevih lupeža, prošao, uglavnom jedući bifteke! Na njima mi niko nije zamerao, a onda, evo pojavila se Hijena sa tekstom o zasluženom bifteku koji sam pojeo zajedno sa prijateljem iz detinjstva (B. Gvozdenovićem) koji se našao u vlasti kao, uistinu, pravoslavan čovek. I ko bi bio na mojoj promociji izabranih dela ako ne više mojih prijatelja iz detinjstva? I s kim bih pojeo komad hleba u ovoj prokletoj Duloviji, nego sa čovekom koji (to je sigurno) poznaje literaturu!

Neverovatne su valjevske skojevštine i usajovštine – one tačno (kao rođeni udbaši) znaju gde, kada i u koje vreme ljudi iz vrha valjevske politike primaju predstavnike svetskih imperija (Kinez npr.) i kako poslovne ljude pristojno ugošćuju u toku pregovora ne bi li doveli do nekih vidljivih ekonomskih rezultata. Ali, Hijena koja danima i noćima prati čopor lavova (ne bi li nešto ostalo i za nju), dočekuje valjevski Domaćin (dok ona može samo pogledom da strelja i davi): pregovarače, investitore i goste valjevske opštine!?

Ali ima tu jedna vrlo zanimljiva krunska činjenica: Zašto je dr Slobodan Gvozdenović patološka fiksacija u sferi alfa-ženke dotične Hijene? Da li možemo to psihološko stanje gore navedene autorke, nazvati prikrivenim erosom? Ili predmetom svih njenih ličnih zabluda, neostvarenih želja? Ili je, ipak, u pitanju neki centar moći koji dobro plaća?!

Evo, to je prosto očigledno: Da li je zaista Hijena „veliki valjevski novinar“? Mnoge valjevske hijene kažu da jeste – i da je najhrabrija, sic!? Pa dobro, evo pitanja za „najhrabriju“ : Gde su računi o žderanju, dnevnicama i honorarima u tzv. Modernoj (privatnoj) galeriji Ljuba Popović – Valjevo!? Gde su putni troškovi, računi o žderanju u slučaju galerije „Trnavac“!? Gde? Piši alfa-ženko koja (lično) ne možeš da napraviš ni pola žalbe! Gde je tzv. naučna (Istraživačka stanica Petnica) institucija (za budale) sa svojim troškovima poslednjih 30 godina!? Ista ova petnička institucija trebalo je da stekne najmanje tri nobelovca za pare koje je po kafanama potrošila! Nju izdržava bedni dinar još ekonomski jadnijeg grada: spaljenog, bombardovanog, kriminalno privatizovanog (čitaj, privatizacijom od JADRA do VISTAD-a)! Gde su troškovi o tome, Hijeno, kada već čitamo tvoje „hrabre“ tekstove o Gvozdenoviću.

Slaven Radovanović iz valjevskog ND pakla

Ostale vesti možete pročitati ovde.

3 Komentara

  1. Glumac iz Abrasevica
    July 16, 2019 - 5:07 pm

    Ravo,Slavene,tacno u metu!

    Reply
  2. Slađana
    July 16, 2019 - 10:09 pm

    И шта је писац желео да каже, осим што је показао импресију према власти у Ваљеву. Шта је проблем, ако нису криви. Онај ко је исправан и невин нема потребу да се брани јер га нико није ни напао. Ми, грађани Ваљево смо уверени у,, невиност,, Морамо јер сте воловима упрегли јарам нема потребе да се правдате стока је срећна. Само тако наставите

    Reply
  3. Valjevac
    July 17, 2019 - 10:35 am

    Darija je prosto osoba koja mrzi Valjevo i to su gradjani odavno shvatili. Ona sve radi za pare i dok je Pocuta finansira ona ce ovako da pise. Ne obracajte paznju, sada zeli da napravi zrtvu od sebe a ne shvata koliko je nebitna. Mozda je pojela vise bajaderica pa sad joj pozlilo. Moj stav je da je potpuno zaboravite da postoji. Nema njoj leba ni pomoci. Puno pozdrava za autora teksta.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *