POĆUTA U PANICI! UZ VUČIĆA PREKO 55% GRAĐANA!!!

UZ VUČIĆA PREKO 55% GRAĐANA!!! GRAĐANI SU UZ NAJBOLJEG LIDERA ALEKSANDRA VUČIĆA!!!

Prema najnovijem istraživanju “Ipsos stratedžik marketinga”, kada bi se u sledeću nedelju održali vanredni parlamentarni izbori, SNS bi osvojio 55 posto glasova.

Direktor Sektora za istraživanje javnog mnjenja “Ipsos stratedžik marketinga” Marko Uljarević kaže da se ne vidi da naprednjaci “padaju” zbog protesta građana i dela opozicije i da imaju ekstremno visok rejting, čak oko 55 odsto.

“Vidljivo je da protesti mobilišu birače SNS da glasaju za njih, jer njihovi birači vide da se nešto dešava na suprotnoj strani i to utiče na njihovu spremnost da izađu na izbore i glasaju za SNS”, navodi Uljarević.

On ni kod opozicionog dela biračkog tela ne vidi efekte protesta, a objašnjava da je razlog za to što njih ne predvode opozicioni lideri i što ne postoji politička artikulacija zahteva protesta.

“Kod opozicionog biračkog tela javlja se veća spremnost da se izađe na izbore, ali ne vidim da podrška nekoj stranci raste zbog protesta. Takođe, ponuda na opozicionoj strani još nije izbalansirana i utemeljena”, kazao je Uljarević.

Prema njegovim rečima, istraživanje pokazuje i da se SNS bez Aleksandra Vučića sigurno ne bi kotirao ovako kao sa njim, jer se ljudi opredeljuju za stranke zbog stava prema lideru, što je, kako navodi, posebno izraženo kod SNS.

Što se tiče efekta koje je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji mogla da izazove kod birača, Uljarević kaže da je ona učvrstila desnicu, odnosno onaj deo biračkog tela koji se naziva i “tradicionalistima”, a koji čini između 65 i 75 odsto birača.

Istraživanje je rađeno u protekli petak i subotu, na reprezentativnom uzorku od 1.000 ispitanika.

S.R.

3 Komentara

 1. Klara
  January 21, 2019 - 11:47 am

  Narod glasa za ono sto mu odgovara, otvaranje novih fabrika, brojna radna mesta, manjak nezaposlenosti, povecanje plata samo si delic ove vlasti koja ne grabi samo sebi. Nekima je bilo bitnije da imaju svoj puni dzep i da grade sebi a to sto narod nema gde da radi i da zaradi, nije im bilo bitno. Pa hoce opet na vlast. Ljudska pohlepa je ogromna!

  Reply
 2. Mirko
  January 21, 2019 - 7:01 pm

  Rad i rezultati su i nagrađeni ovolikom podrškom.

  Reply
 3. Mratisic
  January 22, 2019 - 1:57 am

  A sto Pocuta u panici, sto nije njegov naredbodavac. Da nema mentora on bi sad cekao lokal do Pocute da se vrati u Tubravic. Bojite se mentora da spomenete to je to.

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *