PU Valjevo: Uhapšeni osumnjičeni za krađe i razbojništvo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Višim javnim tužalištvom, rasvetlili su osam krivičnih dela – šest teških krađa, jednu krađu i razbojništvo i uhapsili osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile ova krivična dela.

Uhapšeni su V.D. (1981), S.B. (1992), S.B.(1978), S.M.(1969), M.L.(1965), S.D.(1977), F.F.(1988) iz Lajkovca i S.B.(1995) iz Uba.

Sumnja se da su oni, od januara do decembra ove godine, na području Valjeva, Lajkovca i Uba, nasilno otvarali prozore i balkonska vrata na kućama i iz njih ukrali zlatan nakit, novac, kao i dve lovačke puške, dva pištolja i vazdušnu pušku.

Takođe, oni se terete da su, 17.oktobra, u toku noći, maskirani nasilno ušli u porodičnu kuću u Lajkovcu, pretili ukućanima i maltetirali ih, a potom ukrali zlatan nakit i novac.

Vrednost ukradenih predmeta procenjuje sa na oko 14 miliona dinara.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju PU Valjevo.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *