Akcija “Deca-deci”: Deca iz Ljiga obišla obolele mališane u Valjevskoj bolnici

Vaspitači i deca iz vrtića “Kaja” iz Ljiga osmislili su divnu akciju „Deca- deci“, kojom su obradovali mališane, koji se trenutno leče na odeljenju Pedijatrije Opšte bolnice Valjevo, kada su im došli u posetu i doneli simboliočne poklone.

deca deci 3
Deca iz vrtića “Kaja” napravila poklone obolelim mališanima

Prema rečima vaspitača predškolske ustanove „Kaja“ iz Ljiga, Gordane Majstorović, novembar je mesec u kome se obeležavaju značajni datumi za dečiju populaciju, pa ih je to podstaklo na humani gest darivanja mališana koji su na bolničkom lečenju.

“16. novembra je Dan tolerancije, 20. novembra je Dan deteta i 21. novembra je Dan zaštite dece protiv nasilja. Svake godine naš vrtić po svom nahođenju i prigodno obeležava te datume. Članovi tima za zaštitu dece, u kome smo između ostalih i moje koleginice vaspitačice, ove godine smo izašli pred kolektiv sa idejom da obeležimo čitavu nedelju posvećenu najmlađima. Mi smo je „krstili“ kao „Nedelju darivanja“ i to je povod što smo mi danas ovde u Opštoj bolnici Valjevo – rekla je vaspitač predškolske ustanove „Kaja“ iz Ljiga, Gordana Majstorović, navodeći da su bolnicu izabrali kako bi izašli iz klišea socijalnih ustanova koje se bave problematikom ugroženosti dece sa teritorije Ljiga, a da se humanost stavi u prvi plan.

deca deci 6

Akcija „ Deca – deci“ je okupila sve grupe u vrtiću „Kaja“, kako bi obradovali simboličnim poklonima mališane koji se leče u valjevskoj bolnici. Prema rečima Majstorovićeve, darivanje je način da se kod mališana razviju mnoge značajne osobine kroz vaspitni rad. Osim radionice gde su mališani polaznici srednje grupe ukrašavali kutije za poklone, oni su, uz pomoć roditelja, prikupili simbolične poklone, pribor za ličnu higijenu, poneku igračku, odelce ili knjigu.

“Tu se našlo sve ono što bi naše drugare bar na trenutak učinilo srećnim i navuklo im osmeh tokom boravkla u bolnici. Drugari iz vrtića su preponosni na svoju akciju i dobili su epitet da su oni deca velikog srca. Oni su mnogo naučili ovih dana šta znači poklanjati, biti tolerantan, šta znači ceniti nekog ko je drugačiji. Ovo je način širenja empatije od malih nogu među decom i trudili smo se da među njima stvorimo tu vrstu odnosa među sobom – rekla je, vaspitač predškolske ustanove „Kaja“ iz Ljiga, Gordana Majstorović, koja se prilikom posete odeljenju Pedijatrije, zahvalila i upravi Opšte bolnice Valjevo na saradnji i podršci njihovoj humanoj akciji.

deca deci 2
Gordana Majstorović, vaspitač u PU “Kaja” iz Ljiga

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *