„Dečja nedelja“ počela danas u Valjevu

„Dečja nedelja“ je počela danas i trajaće do 7. oktobra, sa sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo- za odrastanje bez nasilja“. I u Valjevu je danas počelo obeležavanje „Dečje nedelje“, svečanim otvaranjem u OŠ „Milovan Glišić“ u Valjevskoj Kamenici.

Nakon pozdravne reči Veseljka Beluševića, člana Organizacionog odbora i direktorke škole Danijele Marković, učenici ove škole su se predstavili raznovrsnim programom – kolaž predstavom „Potraga za srećom“, nastupio je hor, folklor, a na štandovima su učenici izložili svoje radove, ali i zimnicu i zdravu hranu. Održan je moleban za početak „Dečje nedelje“, koordinatora za versku nastavu, veroučitelja i savetnika za nastavu. Potom su učenici posadili drvo generacije. Škola-domaćin iz Valjevske Kamenice je ove godine od grada Valjeva na poklon dobila štampač i zvučnike.
U Centru za kulturu Valjeva, pred punom salom prvaka, pozdravnom rečju je manifestaciju otvorio Dejan Bogojević, član Gradskog veća i predsednik Organizacionog odbora „Dečje nedelje“. On je pozdravio učenike i učitelje, u ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, čestitao im „Dečju nedelju“ i uz stihove Jovana Jovanovića Zmaja poželeo srećno detinjstvo i uspešno školovanje.

Potom je odigrana poklon predstava grada Valjeva „Nesrećna Kafina“. Knjiga „Pažljivkova pravila ponašanja u saobraćaju“ je podeljena svim prvacima, u okviru akcije Saveta za mlade grada Valjeva i Agencije za bezbednost saobraćaja.

1 Komentar

  1. Lepi Mica
    October 2, 2018 - 5:11 pm

    Nek je sa srecom

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *