Saopštenje javnog preduzeća “Kolubara”

Javno preduzeće “Kolubara” i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su nakon sprovedenog tendera i izbora najpovoljnijeg ponuđača potpisali ugovore sa izabranim projektantskim kućama za izradu projektno tehničke dokumentacije za nastavak izgradnje Regionalnog višenamenskog hidrosistema “Stubo-Rovni”.

Prethodno raspisani tender za izbor projektanta bio je podeljen u tri partije.

Za partiju jedan: izrada projektne dokumentacije za postrojenje za prečišćavanje vode za piće “Pećina 2”, ugovor je potpisan sa preduzećem za projektovanje, inženjering i konsalting “IWA consalt” d.o.o. Beograd, na iznos od 11.040.000,00 dinara i rokom za izradu projektne dokumentacije od 6 meseci.
Za partiju dva: izrada projektne dokumentacije magistralnih cevovoda čiste vode za deonice od rezervoara “Oštrikovac” do opština Ub, Lajkovac i Lazarevac na iznos od 22.680.000,00 dinara i rokom za izradu projektne dokumentacije od 5 meseci, ugovor je potpisalo preduzeće “EVP” d.o.o. Beograd.
Što je tiče partije tri: izrada projektne dokumentacije magistralnog cevovoda čiste vode za deonicu od Mionice do Ljiga, ugovor je potpisan sa preduzećem “IWA consalt” d.o.o. Beograd na iznos 14.400.000,00 dinara i rokom za izradu projektne dokumentacije od 12 meseci.
Iz gore navedenog se može videti da se radi o još jednom važnom koraku u cilju završetka regionalnog višenamenskog hidrosistema “Stubo-Rovni” koji se gradi već 29 godina. Izradom ove projektno-tehičke dokumentacije, koja će sadržati i građevinske dozvole, stvaraju se uslovi za obezbeđivanje izvora finansiranja kako bi se što pre započelo sa radovima na izgradnji ovih projekata.

Vlada Republike Srbije, Grad Valjevo i Javno preduzeće “Kolubara” posvećeni su što skorijem završetku regionalnog višenamenskog hidro- sistema “Stubo-Rovni” i otvaranju mogućnosti da se kvalitetnom vodom za piće snabde skoro 250.000 stanovnika u 6 opština Kolubarskog okruga.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *