Pomoć za pet porodica izbeglih lica na teritoriji opštine Mionica

Predsednik opštine Mionica Boban Janković potpisao je danas ugovore sa pet porodica izbeglih lica o ekonomskom osnaživanju kroz dohodovne aktivnosti u maksimalnom iznosu do 200.000 dinara.

Projektom pružanja pomoći za ekonomsko osnaživanje porodičnih domaćinstava izbeglicama na teritoriji opštine Mionica koji realizuje Komeserijat za izbegle i migracije Republike Srbije uz učešće opštine Mionica obezbeđeno je oko milion dinara. Komisija za izbor porodica izbeglih lica na području opštine Mionica je nakon sprovođenja postupka objavljivanja Javnog poziva utvrdila konačnu listu korisnika, na osnovu koje je pomoć dobilo pet porodica izbeglih lica.

Pomoć u maksimalnom iznosu do 200.000 dinara dodeljena je, na osnovu propisanih uslova, porodicama izbeglica koje imaju boravište, odnosno prebilavište na teritoriji opštine Mionica, a neophodno im je ekonomsko osnaživanje. Reč je o jednokratnoj i bespovratnoj pomoći u vidu robe i materijala za obavljanje poljoprivrdne delatnosti, stočarstva, zanatske ili uslužne delatnosti.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković čestitao je korisnicima sredstava za ekonomsko osnaživanje i poželeo im dug i uspešan rad i napomenuo da je ova lokalna samouprava do sada preduzela brojne aktivnosti u cilju unapređenja položaja i kvaliteta života izbeglih i interno raseljenih lica.

– Do sada smo realizovali projekte poboljšanja uslova stanovanja porodica interno raseljenih i izbeglih lica kroz kupovinu i adaptaciju seoskih domaćinstava ili pomoći u vidu građevinskog materijala, kao i kupovinu robe ili materijala. Kada je reč o ekonomskom osnaživanju izbeglih lica ovo nije prvi put da obezbeđujemo poljoprivredne priključne mašine, plastenike, stolarski alat ili opremu za druge delatnosti koja će u velikoj meri olakšati rad i omogućiti poboljšanje ekonomskog statusa porodice – istakao je Janković napomenuvši da će i u narednom periodu nastaviti sa ovim i sličnim aktivnostima jer veruje da ekonomsko osnaživanje daje pozitivne rezultate i obezbeđuje egzistenciju i sigurnu budućnost ovim kategorijama stanovništva.

Ekskluzivne informacije samo na kolubarski.info.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *