Sednica Skupštine grada 16. marta

Pre nego što se prešlo na utvrđivanje dnevnog reda 22. sednice Skupštine grada Valjeva, predsednik Skupštine grada Milorad Ilić je konstatovao da se odbornica Radmila Nastić Antanasijević odrekla naknade za rad na sednici u ime Univerzitetske Dečje bolnice u Tiršovoj u Beogradu i iznos od 10.000 dinara biće uplaćen pomenutoj ustanovi.

Konstatovanje prestanka funkcije člana Gradskog veća Borisava Radojičića, zbog podnošenja ostavke bila je prva tačka dnevnog reda.

Odbornici su odlučili i jednoglasno prihvatili predlog da Valjevac Matija Nastasić, fudbalski reprezentativac dobije zvanje počasnog građanina Valjeva.

Na sednici su dodeljene i godišnje nagrade zaslužnim pojedincima, privrednim preduzećima i društvenim organizacijama za postignute rezultate u prethodnoj godini na promociji grada Valjeva. Nagrade su dobili: GP ‚,Greda“ d.o.o. Valjevo u oblasti privrede, Dejan Dobrivojević poljoprivredni proizvođač iz Valjevske Kamenice u oblasti poljoprivrede, mr Ana Savković direktor Osnovne škole ‚,Nada Purić“ Valjevo u oblasti obrazovanja i vaspitanja, Aleksa Mirković student, muzički izvođač – akordeonista, aranžer i kompozitor u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata, dr Miodrag Ilić vaskularni hirurg u oblasti medicine i brige o zdravlju, Vesna Lazić strukovni vaspitač-specijalista za metodiku realizacije pripremnog predškolskog programa u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada, Udruženje penzionera unutrašnjih poslova Valjevo u oblasti humanosti, Veseljko Belušević izvršni direktor Tešnjarskih večeri i Valjevskog džez festivala u oblasti umetnosti i kulture, Dragan Živanović vodeničar iz Zlatarića u oblasti čuvanja i negovanja tradicije valjevskog kraja, Radovan Lazarević urednik dopisništva RTS-a u Valjevu u oblasti informisanja i društvenog angažovanja i Đukan Đukanović košarkaš KK „Metalac“ iz Valjeva u oblasti sporta.

Pored ovih 11 nagrada dodeljene su i specijalne nagrade i to Ljubomiru Rankoviću, protođakonu Eparhije šabačke za životno delo i Ostoji Prodanoviću profesoru književnosti – književnom istoričaru i kritičaru za afirmaciju grada.

Ovogodišnja nagrada grada Valjeva će biti uručena dobitnicima na svečanoj akademiji povodom 20. marta Dana Valjeva.

Na predlog gradonačenika razrešen je član Gradskog veća diplomirani inženjer agroekonomije Andra Savčić. Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović predložio je da se o razrešenju glasa i da se nakon toga glasa za nove članove Gradskog veća koji će ubuduće obavljati tu funkciju. Novi članovi gradskog veća će biti profesor fizičkog vaspitanja dr Miroljub Ivanović, dr Dušan Mirković i Marko Živanović.

Usvojen je program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2018. godinu. Iz gradskog budžeta za ove namene 30 miliona dinara će se upotrebiti za podršku poljoprivrednicima u nabavci sadnog materijala, rasne stoke, poljoprivredne mehanizacije i udruživanja zemljoradničke zadruge.

Usvojene su sve tačke dnevnog reda 22. skupštinskog zasedanja. Kad je reč o kadrovskim pitanjima treba napomenuti da je odbornicima dostavljeno šest kadrovskih rešenja i to: rešenje o imenovanju saveta stalne manifestacije grada Valjeva Tešnjarske večeri, rešenje o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora PU „Milica Nožica“, rešenje o izmeni rešenja o imenovanju Komisije za određivanje naziva delovima naseljenih mesta, ulicama i trgovima, rešenje o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora Osnovne škole „Stevan Filipović“ Divci, „Nada Purić“ i Tehničke škole.

Izvor: valjevo.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *