Ub: Italijanska kompanija “Karina moda” gradi pogon u Paljuvima

Italijanska kompanija “Karina moda”, koja se bavi proizvodnjom obuće, gradi pogon u Paljuvima, u neposrednoj blizini budućeg auto-puta Beograd-Južni Jadran.

Nova fabrika bi, prema rečima predsednika opštine Ub Darka Glišića, trebalo da bude otvorena tokom maja, a u njoj će posao naći do 200 radnika.

– Lokalna samouprava je preuzela obavezu da infrastrukturno opremi lokaciju za fabriku obuće, koja se nalazi u industrijskoj zoni “Stublenica-Ub”, gde je italijanska firma kupila 20 hektara zemljišta. Naš posao je da obezbedimo kvalitetniju električnu energiju, što ćemo učiniti postavljanjem trafo stanice veće snage, a videćemo i da im omogućimo vodu sa gradske mreže. Planiramo da ove poslove uradimo do 1. aprila, krajem meseca investitor bi trebalo da završi izgradnju i opremanje objekta, tako da se jedno sa drugim poklapa. Nadam se da će  već u maju ovde početi da radi prva grupa radnika, koja će pre toga biti na obuci van naše opštine. Kada bude obučeno i zaposleno do 200 radnika u prvoj fazi, očekujem da kasnije to bude i više, kako proizvodnja bude rasla – navodi Glišić.

Firma “Karina moda” ima već nekoliko ulaganja u Srbiji, a sada se odlučila za Ub sagledavajući, pre svega, neke prednosti naše opštine. Naravno da je jedna od ključnih stvari auto-put, pošto će se fabrika nalaziti u samom njegovom pojasu, ali će nešto dalje, na oko pet minuta vožnje, biti uključenje na auto-put. Pogodnosti koje pruža izgradnja saobraćajnice, plus sama perspektiva ubske opštine koju su oni prepoznali, opredelila ih je da dođu ovde – kaže Darko Glišić.

Takođe najavljuje da će tokom proleća ova firma svoje sedište preseliti na Ub. “Pored toga što će blizu 200 radnika naći svoj izvor egzistencije u novoj fabrici u Paljuvima, što je od izuzetnog značaja za našu opštinu, veoma je važno i nama na ponos da će njihova centrala za Srbiju biti na Ubu”.

Otvaranjem fabrike u Paljuvima, kompanija “Karina moda” je, prema njegovim rečima, uspela da zainteresuje još neke investitore da ulažu u ubsku opštinu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *