Vučić sa Srbima sa KiM: Zahvalan za podršku, što čuvaju ognjišta i brinu o zemlji uprkos svim pritiscima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć sa Srbima sa Kosova i Metohije koji su peške došli sa svete srpske zemlje na sutrašnji skup ispred Skupštine “Srbija nade”.

Obraćajući se, predsednik je istakao da je ponosan na to što ima priliku da im zahvali za podršku ne njemu nego državi Srbiji, što čuvaju ognjišta, što brinu o našoj zemlji i što je uprkos svim pritiscima beskrajno vole.

-Ne bih izdržao ni kilometar i po, a oni su izdržali trista kilometara po raznim vremenskim uslovima da bi pokazali kolika je njihova ljubav prema otadžbini, a stigli su iz Leposavića, Mitrovice i Pomoravlja. Nisu laka vremena, ali sve možemo da izdržimo i da čuvamo ono što misle da su nam odavno oduzeli, zahvaljujući vama, koji ste štit za celokupnu našu zemlju, naš narod. Ovde su Srbi iz svih delova KiM, čvrsti, snažni, ali i odlučni da sačuvaju otadžbinu i ognjišta. Trudiću se da pomognem u tome, a vi znate da sam uz vas i kad je teško i kad je lepo. Ovo je vaša zgrada, da što češće dolazite, dobro zdravlje vam želim, dobrodošli, rekao je predsednik Vučić.

Potom se obratio Dalibor Janković iz Pomoravlja.

-Poštovani predsedniče, hvala na ovom predivnom prijemu, hvala što se borite i čuvate naše Kosovo, zato smo i krenuli na miting “Srbija nade” jer samo sa vama imamo veru za dalji opstanak na KiM, rekao je Janković i uručio medaljon poklon Manastira Draganac predsedniku.

Posle njega obratio se i Dejan Marjanović.

-Poštovani predsedniče, u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije i saboraca iz Leposavića i Mitrovice, zahvaljujemo se na srdačnom dočeku i prijemu. Krenuli smo na ovaj put pre devet dana da podržimo našeg predsednika i politiku za naš narod na KiM, rekao je Marjanović i poklonio predsedniku barjak u ime ljubavi za Srbiju.

Podsetimo, skup “Srbija nade” održava se danas od 19 sati ispred Skupštine Srbije, a pozvani u svi koji žele da doprinesu ujedinjenju u ovim teškim vremenima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *