VALJEVCI NA DVA FESTIVALA TURIZMA

Turistička organizacija Valjevo (TOV) predstaviće se na dva festivala turizma, u Trebinju i u Beogradu, koji se održavaju u istom terminu, od 19. do 21.maja. Po rečima Ane Marković, direktorke TOV, biće to prilika da Valjevo, uz atraktivne destinacije, predstavi i gastronomsku ponudu našeg kraja.
”Saradnja sa Turističkom organizacijom Trebinja razvija se od 2021. godine. Ovog puta učestvovaćemo na otvaranju Letnje turističke sezone u Trebinju kao i na “Herceg-festu”, koji okuplja veliki broj učesnika -promotera lokalnih gastronomskih specijaliteta. Iz iskustva znamo da je turistima veoma važna i ponuda hrane. Mi ćemo predstaviti duvan-čvarke, gibanicu i proizvode od maline, kupine i šljive po kojima smo nadaleko poznati. Učestvovaćemo i na Regionalnoj konferenciji o turizmu, jer nam je u interesu da Valjevo poseti što više turista iz regiona.”- najavila je Ana Marković.
U isto vreme, od 19. do 21. maja TOV će predstaviti svoju ponudu na devetom po redu “Beogradskom Manifestu” na Kalemegdanu. U pitanju je porodični festival manifestacija, destinacija i degustacije, koji okuplja veliki broj posetilaca uz muziku i više zabavnih programa za decu i odrasle.
”U lepom prostoru i ambijentu parka Kalemegdan predstavićemo letnju turističku ponudu Valjeva, naše festivale i manifestacije, kao što su Tešnjarske večeri, Dan maline, Dan kupine i druge letnje programe. “Beogradski Manifest” je veoma posećen festival turizma koji posebno privlači porodice sa decom zbog interesantnih sadržaja sa mnogo bazara, koji nude najukusnije  domaće proizvode.”- rekla je direktorka.
Cilj saradnje TOV sa turističkim organizacija drugih gradova u Srbiji i regionu je bolja promocija turizma  van lokalnih okvira. Po rečima Ane Marković saradnja sa turističkom organizacijom Banjaluke je već dala dobre rezultate.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *