Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

I Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim kućama i ostvare uštede u kućnom budžetu plaćajući manje račune. Novčanu podršku za energetsku sanaciju kuća i stanova dobilo je 35 porodica u Mionici.

Ugovore o sufinansiranju potpisao je predsednik opštine Mionica Boban Janković, izvođači radova i 35 stanovnika opštine kojima su odobrena sredstva. Za Program energetske sanacije izdvojeno je ukupno 5 miliona dinara, od čega je opština opredelila 2,5 miliona, a Ministarstvo rudarstva i energetike takođe 2,5 miliona dinara. Građani će moći da zemene stare pozore, vrata, kotlove, urade termoizolaciju sa sopstvenim učešćem od 50 odsto, dok će država finansirati 50 odsto sredstava.

– Ovo su divni povodi kada zajedničkim snagama  uradimo nešto dobro. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije koja je prepoznala potrebe građana i odobrila sredstva. To će značajno rasteretiti njihove kućne budžete.  Program energetske sanacije je višesturko koristan. Uštedećemo energiju, zaštiti životnu sredinu i imati održivu ekonomiju. Zajedničim snagama gradimo našu zemlju, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života – rekao je Janković.

Pored stanovnika varoši, za sufinansiranje se prijavio i značajan broj porodica iz mioničkih sela. Prema njihovim rečima reč je o značajnoj podršci, jer obezbeđuje dvostruku uštedu. Pored toga što će za nabavku materijala i opreme plaćati samo polovinu cene, građani će imati i dugoročnu dobrobit jer će plaćati manje račune, imaće bolje grejanje, a leti bolju klimatizaciju, što će doprineti i zaštiti životne sredine.

Prema rečima građana može se zaključiti da su izuzetno zadovoljni što su odabrani na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava, kao i to da je pomoć opštine i Ministarstva više nego dobrodošla.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *