Vučić izvojevao VELIKU POBEDU: Brisel NE PRIHVATA Nenada Rašića i Radu Trajković

Portparol Evropske komisije Peter Stano se danas oglasio nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć održao oštar i emotivan govor.

Stano je svojom izjavom nedvosmisleno pružio podršku Srbiji i Vučiću:

– Rekli smo vrlo jasno da je, bez obzira na imenovanje Nenada Rašića kao ministra za zajednice i povratak na Kosovo, vitalno za sve ministarske izbore da budu učinjeni u skladu sa Ustavom (tzv.) Kosova. Evropska unija i sve države članice pozivaju (tzv.) Kosovo da osigura da su svi prodeduralni koraci u imenovanju ministara koji predstavljaju manjinsku zajednicu u potpunosti ispoštovani i naše preliminarno tumačenje jučerašnjeg imenovanja je da ne ispunjava sve uslove predviđenje Ustavom (tzv.) Kosova. To je svakako sada na ustavnom sudu da procesuira i mi očekujemo od Prištine da se uskladi sa  (tzv.) Ustavom što je od suštinske važnosti za vladavinu prava – objasnio je Stano.

Potpuno je jasno da je Vučićev emotivan govor odjeknuo i da nije ostao neprimećen, već da je njime izvojevao veliku pobedu, a da je zahvaljujući njemu EU ispravila stav i poručila da Brisel, takođe, ne prihvata Nenada Rašića i Radu Trajković!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *