MOMIROVIĆ:”Čista Srbija” najveći ekološki projekat u istoriji zemlje

U organizaciji Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Istraživačkoj stanici Petnica počeo je dvodnevni skup “Petnica 2022”, posvećen pre svega projektu “Čista Srbija”, kojem je prisustvovao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije Tomislav Momirović.

Na skupu su predstavnici više od 30 lokalnih samouprava iz cele Srbije, na čijoj teritoriji će u naredne četiri godine biti realizovan posao vredan četiri milijarde evra sa ciljem poboljšanja ekološke slike države.

“Danas smo u Petnici kako bismo predstavili najveći ekološki projekat u istoriji ove zemlje. Naš plan je da u naredne četiri godine izgradimo 7.000 kilometara kanalizacione infrastrukture, više od 250 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, i samo u ovoj godini Vlada Republike Srbije je predvidela više od 400 miliona evra za investicije u komunalnu infrastrukturu”, rekao je Tomislav Momirović.

Momirović je dodao da su ovi projekti, za njega lično, od najvećeg značaja.

“Džaba nam auto-putevi i plate od 1000 evra ako prirodu ne ostavimo čistom za našu decu. Mi to moramo da uradimo. Znate, politika predsednika Srbije ima puno uspeha, koji se ogledaju u ekonomskom rastu i očuvanju nacionalnih interesa, ali mi mislimo da je velika stvar što smo doneli odluku da našu prirodu očistimo i da naše reke budu poput reka u razvijenim zemljama Zapadne Evrope. Mi ćemo u tome uspeti”, zaključio je Momirović.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *