SPS i njihovi kadrovi protiv novih radnih mesta u Valjevu

“Svaki kandidat SPS-a za odbornika morao je da ispuni još neke od uslova, a prvi je da voli Valjevo, da mu je opšti interes preči od ličnog, kao i da pokaže spremnost da sasluša i čuje mišljenje svakog građanina. Naši ljudi sa liste moraju da znaju šta tišti Valjevce, ali i njihove sugestije kako i na koji način da krenemo napred”, tim rečima je Darko Kostić, kandidat za narodnog poslanika SPS-a za Valjevo, predstavio odborničke i poslaničke kandidate Socijalističke partije Srbije 2020. godine.

Da li se i danas javni pravobranilac Darko Kostić seća ovih reči? Mada, prošlo je godinu dana, zašto bi se neko sećao ovako “nevažnih” reči.
Da li kroz njegove postupke on pokazuje da voli Valjevo ili da mu je opšti interes preči od ličnog? Ne deluje da je tako. Sve što trenutno radi javni pravobranilac očigledna je politička osveta i pokazivanje mržnje ka Srpskoj naprednoj stranci, kao i svemu dobrom i lepom što se radi u Valjevu.
Vidno je da iako su odbornici Socijalističke partije Srbije podržali kupovinu zemljišta za dolazak novog nemačkog investitora, to ipak nije tako.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je prilikom obraćanja na Skupštini grada Valjeva izjavio da koliko god se SPS trudi da nekim grubim i krupnim rečima omalovaži ili da opstruišete sve što se radi u Valjevu, da to neće uspeti i da Valjevo nikada neće izgledati isto.

Iako su glasali za dolazak novog investitora, za bolju budućnost Valjeva, nova radna mesta, ipak se javni pravobranilac Darko Kostić ne slaže sa tim, pa tuži grad Valjevo za zemljište koje je dato prvom nemačkom investitoru za igradnju fabrike “Bizerba”.
Da li se tako voli Valjevo i da li je možda saslušao mišljenja njegovih sugrađana? Teško, jer da jeste, znao bi koliko su građani Valjeva ponosni na sve što se gradi i radi u Valjevu i koliko željno iščekuju nova radna mesta.
Na pomenutoj konferenciji za novinare, kada je predstavljao listu kandidata za poslanike i odbornike SPS -JS, rekao je i da će se zalagati za dolazak investitora i za otvaranje novih radnih mesta. Šta je to moglo da se dogodi u prethodnih godinu dana, a da Kostić tako lako promeni mišljenje? Pre će biti da mu je krivo zato što SPS nije doveo investitore, pa je rešio da se igra zakona, jer jedino na taj način može biti medijski propraćen i zapažen, što je i dokazao proteklog petka, kada je na suđenje pred Višim sudom u Valjevu, pozvao medije da prisustvuju.
S obzirom na to da se Kostić prikazuje kao pobornik striktne primene zakonskih propisa, da li je ikada rekao da li je on na zakonit način postavljen na mesto vršioca dužnosti gradskog pravobranioca? Da li mu je to tada smetalo, očigledno nije.

Već je dobro poznato da su dve opštine istupile iz zajedničkog pravobranilaštva, a kako saznajemo i ostale opštine žele da istupe. Postavlja se pitanje do koga je problem, kakav to odnos ima Darko Kostić prema zaposlenima, kada niko od njih nije zadovoljan, kao i čije interese Darko Kostić zastupa i šta to grad Valjevo i Republika Srbija rade nezakonito?
Takođe, saznali smo i da ukupni sudski troškovi prouzrokovani neuspešnim žalbama javnog pravobranioca iznose 10.000.000 dinara. Ovim bespotrebnim ulaganjima žalbi naneta je velika šteta gradu Valjevu, a svedoci smo i brojnih pritužbi privrednika grada Valjeva na rad Darka Kostića i postupanje u pojedinim predmetima. Kakva se takvim postupanjem šalje poruka budućim investitorima? Ako se izgubi spor, da li će se budući investitori uopšte interesovati za grad Valjevo?

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *