Obradović: Suština državne politike i rada MDULS je decentralizacija Srbije

„Suština rada Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u skladu sa politikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, je da decentralizujemo Srbiju. Da sva sredstva ne budu maksimalno uložena u Beograd, nego da i mesta poput Osečine mogu da osete da Vlada Srbije i predsednik Vučić zaista razmišljaju o ljudima koji žive u manjim jedinicama lokalne samouprave“, poručila je Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, tokom svoje današnje posete opštini Osečina.

Ona je istakla da, iako je Osečina među manjim opštinama u Srbiji, njeni stanovnici treba da budu svesni da je za svaku pohvalu to što na čelu opštine imaju mlad i agilan tim koji je u svakodnevnoj komunikaciji sa Vladom Srbije kada su u pitanju projekti od značaja za ovu opštinu i život njenih građana.

„Opština Osečina i MDULS uložili su zajedno preko 17 miliona dinara u rekonstrukciju PU „Lane“, ali to nije dovoljno i potrebno je dodatno ulaganje o čemu smo danas razgovarali. Takvim ulaganjima popravićemo kvalitet života građana do te mere da sprečimo njihov odlazak u velike gradove. Cilj naše politike je da i u manjim opštinama uslovi života budu bolji“, istakla je Obradović.

Ona je navela da je sa rukovodstvom opštine Osečina razgovarala i o drugim kapitalnim investicijama i ulaganjima, pre svega ulaganju u dogradnju Sportskog centra Osečina, unapređenju rada opštinske uprave uspostavljanjem Jedinstvenog upravnog mesta, ali i o projektima međuopštinske saradnje koji imaju za cilj preventivno delovanje u odbrani od prirodnih nepogoda, koje će MDULS značajno podržati i u narednom periodu.

„Građani Osečine treba da budu zadovoljni jer, zahvaljujući stručnom timu predsednika opštine Nikole Tomića, Osečina ima brojne projekte koji će se realizovati u saradnji sa Vladom Srbije, što sve može da popravi kvalitet njihovih života“, zaključila je Obradović.

Ona je i ovom prilikom apelovala na sve građane, kako Osečine, tako i cele Srbije da se vakcinišu i istakla da je na stanovištu premijerke Brnabić, da kada je država obezbedila dovoljno vakcina i svu zaštitu, svako treba da ima ličnu svest i odgovornost da u 21. veku treba da se vakciniše.

„Svaki dan koji ne iskoristite za vakcinaciju, dozvolili ste da korona duže traje u Srbiji. Vakcinacija je jedini način da privedemo borbu protiv korone kraju“, poručila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Ministarka Obradović i državni sekretar Čedomir Rakić razgovarali su danas u Osečini sa predstavnicima ove opštine o više razvojnih i infrastrukturnih projekata, koji su namenjeni mladima, sportskim aktivnostima, ali i unapređenju rada opštinske uprave, što su ujedno i prioriteti MDULS u ovom mandatu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *