Ovaj grad je nova meta investitora: Mionica će otvoriti još jednu industrijsku zonu, radovi počinju za 15 dana

Opština Mionica, uz podršku Vlade Srbije započinje izgradnju industrijske zone na skoro 9 hektara u Radobiću. Očekuje se da radovi počnu za 15 dana, a već sada se vode pregovori sa pet investitora. Za realizaciju ovog projekta, Ministarstvo privrede izdvojilo je 24,1 miliona dinara, dok će opština Mionica učestvovati sa 4,8 miliona dinara. Sredstvima od 28,9 miliona dinara biće završena prva faza radova kojom će se izgraditi pristupna saobraćajnica sa potrebnom komunalnom infrastrukturom.

-Industrijska zona u Radobiću jedan je od najznačajnih projekata koji smo pokrenuli. Kroz nove investicije obezbedićemo uslove za privredni rast. A što je najvažnije, otvoriće se nova radna mesta u našoj opštini. Prepolovili smo nezaposlenost. U 2017. godini imali smo 624 nezaposlena lica, danas je taj broj oko 300. I to je pokazatelj da smo na pravom putu. Cilj nam je da zaposlimo sve ljude koji žele da rade. Industrija zona u Radobiću je istorijska investicija za naš kraj – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

U toku je potpisivanje ugovora o izvođenju radova, a radove će izvoditi građevinska kompanija „Ingrap-Omni“ iz Beograda.

Pored industrijske zone, Mionicu očekuje još novih radnih mesta. Nemačka firma „Auto-Kabel“ proširiće svoje kapacitete i otvoriti dodatnih 300 radnih mesta u naredne tri godine.

U opštini Mionica nedavno je otvoren i šalter za pomoć preduzetnicima koji će doprineti stvaranju povoljnog poslovnog okruženja, a uz pomoć Vlade Srbije investira se i 1,2 milijarde dinara u prečistače otpadnih voda i kanalizaciju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *