Zatvaranje Ulice Vuka Karadžića

Zbog rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, utvrđen je privremeni režim saobraćaja tokom izvođenja radova od raskrsnice sa Železničkom ulicom do mosta na Kolubari, u periodu od 6. septembra do 6 decembra 2021. godine.

Odobreno je preusmeravanje saobraćaja svih vozila iz dela Ulice Vuka Karadžića na kome se izvode radovi, od raskrsnice sa Železničkom do mosta na reci Kolubari.

Biće dozvoljen prolaz na delu ulice zabranjenom za saobraćaj vozilima za snabdevanje objekata, vozilima stanara na postojeće parkinge i kolske ulaze u dvorišta i vozilima izvođača radova koji nemaju alternativu za dopremanje materijala na postojeća gradilišta u delu zatvorene ulice, do ispred rova gde se obavezno fizičkim barijerama zatvara saobraćaj.

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na kolovozu i trotoaru u Ulici Vuka Karadžića gde se izvode radovi.

Radovi su podeljeni u šest faza i izvođač radova GP „Kompresor ing“ je obavezan da obavesti javnost pre početka svake od faza izvođenja o periodu trajanja te faze.

U rešenju koje je uradilo nadležno odeljenje Gradske uprave Valjevo navedene su sve faze i zatvaranja ulica, kao i preusmeravanje javnog gradskog saobraćaja.

U prvoj fazi biće zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Železničkom do raskrsnice sa Pantićevom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova. Biće izmešteno autobusko stajalište kod bivšeg restorana „Šofer bar“ na adekvatnu blisku i pristupačnu lokaciju. Javni gradski saobraćaj će se preusmeriti u Ulicu Vojvode Mišića i u Pantićevu ulicu.

U drugoj fazi radova biće zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Pantićevom ulicom do raskrsnice sa Karađorđevom ulicom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice.

Biće zatvoren saobraćaj vozilima sa uređenog parkirališta koje se nalazi iza JKP“ Vodovod Valjevo“ u Ulici Vuka Karadžića za vreme izvođenja raova. Javni gradski saobraćaj biće preusmeren u ulice Vojvode Mišića i Karađorđevu, uz dozvoljeno levo skretanje za autobuse iz Vuka Karadžića u Karađorđevu, posmatrano iz smera mosta na reci Kolubari.

U trećoj fazi biće zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Karađorđevom do raskrsnice sa Čika Ljubinom ulicom, bez ulaska u granične raskrsnice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice.

Biće zatvoren saobraćaj za vozila u toku dana za vreme izvođenja radova iz sporednih ulica u Ulicu Vuka Karadžića (iz Ulice prote Mateje, kolskog prilaza parkingu iza Robne kuće i kolskog prilaza prema zgradi VIPOS-a).

Biće izmeštena autobuska stajališta koja se nalaze kod Valjevske gimnazije i Apoteke 101 u Sinđelićevu ulicu, na potezu od raskrsnice sa Karađorđevom do raskrsnice sa Čika Ljubinom. Javni gradski saobraćaj će biti preusmeren u Karađorđevu i Sinđelićevu. Stajalište u Knez Mihailovoj ulici, koje se nalazi između Jugovićeve i Vitkovićeve ulice neće funkcionisati u trećoj fazi rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića.

U slučaju otvaranja kolskog prolaza iz Ulice prote Mateje prema Čika Ljubinoj ulici (kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje) neophodno je da izvođač radova dostavi Odeljenju za urbanizam elaborat privremene saobraćajne signalizacije koja se postavlja zbog zaštite pešaka i osoba sa invaliditetom i u okviru koga je definisano kako će biti otvoren kolski prolaz i njegovu širinu.

U četvrtoj fazi će biti zabranjen saobraćaj u zoni raskrsnice Ulice Vuka Karadžića i Pantićeve ulice za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulice. Biće izmešteno autobusko stajalište kod bivšeg restorana „Šofer bar“ na adekvatnu blisku lokaciju. Javni gradski saobraćaj će biti preusmeren u ulice Vojvode Mišića i Karađorđevu.

U petoj fazi će biti zabranjen saobraćaj u zoni raskrsnice ulica Vuka Kradžića i Karađorđeve. Javni gradski saobraćaj će biti presumeren u Sinđelićevu i Pantićevu ulicu. U ovoj fazi neće funkcionisati autobusko stajalište u Knez Mihailovoj ulici, koje se nalazi između Jugovićeve i Vitkovićeve ulice.

U šestoj fazi će biti zabranjen saobraćaj u Ulici Vuka Karadžića, od raskrsnice sa Čika Ljubinom (zatvara se i pomenuta raskrsnica) do mosta na reci Kolubari (Ulica kej Prvog ustanka). Javni gradski saobraćaj biće preusmeren u ulice Vojvode Mišića, Pantićevu, Karađorđevu i Sinđelićevu. Stajališta u Knez Mihailovoj, koja se nalaze između Jugovićeve i Vitkovićeve ulice neće funkcionisati ni u šestoj fazi radova na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *