Predstavljanje dobrovoljnog služenja vojnog roka u Valjevu

Na štandu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Gradskom trgu u Valjevu danas su zainteresovani mladići i devojke imali priliku da se informišu o svim pojedinostima dobrovoljnog služenja vojnog roka, a oni koji su već doneli odluku da pristupe Vojsci Srbije, mogli su da popune prijavu na konkurs i započnu proceduru.

Valjevo je prvi od pet gradova u kome Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije predstavljaju dobrovoljno služenje vojnog roka. Pripadnici Vojske Srbije i Uprave za obaveze odbrane Ministarstva odbrane, zainteresovanim mladim ljudima  delili su promotivni materijal i informisali ih o prednostima dobrovoljnog služenja vojnog roka i mogućnostima kasnijeg zaposlenja u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, uz podsećanje da je javni oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka stalno otvoren.

Potpukovnik Zoran Filipović iz Uprave za obaveze odbrane kaže da se promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka s oružjem odnosi na mladiće i devojke od 19 do 30 godina.

– S promocijom smo započeli u Valjevu i  očekujemo veliku zainteresovanost mladih ljudi, prevashodno zbog  poboljšanja materijalnog položaja i standarda pripadnika Vojske Srbije, kao i zbog mogućnosti da kandidati koji dobrovoljno odsluže vojni rok započnu službu u Vojsci Srbije i dobiju priliku za ličnu i profesionalnu afirmaciju – ističe potpukovnik Filipović.

Stajčić Bojan iz Bele Crkve je jedan od mladih koji je zastao ispred štanda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

– Danas sam sticajem okolnosti u Valjevu i video sam da promovišu služenje vojske. Voleo bih da svi mladi, baš kao što ću i ja  kad završim školu, odsluže vojni rok. Svi mladi Srbije treba tome da se odazovu – poručio je Bojan.

Osim u Valjevu, danas će predstavljanje vojnog poziva biti organizovanо u Žitištu, a slede promocije 14. avgusta u Vršcu, 19. avgusta u Loznici i 21. avgusta u Požegi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *