Tešnjarske večeri od 6 – 12. avgusta

„Tešnjarske, za slavlje i zdravlje!“ slogan je ovogodišnjih 34. Tešnjarskih večeri koje će biti održane od 6. do 12. avgusta. Manifestacija će biti svečano otvorena podizanjem zastave Tešnjarskih večeri na Trgu Živojina Mišića i ta čast je ove godine pripala članovima Vaterpolo kluba „Valis“ Valjevo, a potom obraćanjem gradonačelnika Lazara Gojkovića na Letnjoj pozornici na keju reke Kolubare, gde će nakon toga nastupiti Leksington bend.

„Izuzetno mi je velika čast i zadovoljstvo što ću po drugi put u ime Centra za kulturu i predsednika Saveta Tešnjarskih večeri najaviti tradiocionalne 34. Tešnjarske večeri. Kao što i sami znate, epidemiolpška situacija prošle godine dovela je do toga da se veliki broj manifestacija odlože ili da se ne održe. To se upravo odnosi i na Tešnjarske večeri. Sama koncepcija programa ovogodišnjih Tešnjarskih večeri ostaje dosledna duhu tradicije, jedan spoj modernog i staročaršijskog koncepta. Ostaje dosledan u smislu kvaliteta, na kraju krajeva i kvaniteta, različitosti, raznovrsnosti i prilagodljivosti svakom uzrastu i svakoj kategoriji. Preko 70 programa koji su besplatnog kataktera biće održani na više lokacija u našem gradu. Sve ustanove kulture su uzele učešće u realizaciji ovogodišnjih Tešnjarskih večeri, kao i veliki broj pojedinaca, fizičkih lica, udruženja, drugih privrednih subjekata sa svojim programima i to bih pohvalio“, naglasio je Nemanja Rasulić, predsednik Saveta manifestacije.

Uz tradicionalan tim Centra za kulturu koji godinama priprema najveći broj programa, učešće je uzelo preko 25 ustanova, udruženja, sporstkih klubova, pojedinaca, umetnika i svih onih koji su na bilo koji način izrazili želju i mogućnost da se sa svojim programima nađu na Tešnjarskim večerima.

„ Ovogodišnji slogan Tešnjarskih večeri „Za slavlje i zdravlje“ po meni je sasvim u duhu protekle i ove godine. Mislim da na dovoljno valjan način govori kako smo se pripremali za sve ove programe i u kom duhu želimo da se Tešnjarske večeri i završe. Ima preko 20 lokacija na kojima će se održavati razni programi.  Na Letnjoj pozornici će se održati veliki koncerti, to su Leksington, Bajaga i instruktori, Veče valjevskog roka, Marko Nastić, di – džej i pena parti, kao i Veče valjevskog folklora. Veoma je značajno da smo u saradnji sa Turističkom organizacijom Valjevo došli do zajedičkog stava da je lepo da imamo i Grad u gostima. Ove godine nam je to Trebinje, koje će svoju turističku ponudu predstaviti u Tešnjaru u petak i u subotu“, rekao je umetnički direktor manifestacije Veseljko Belušević.

Saobraćaj će tradicionalno biti zatvoren uveče u Tešnjaru, tačnije na ulazu u sam Tešnjar, a od petka od 12 sati će biti zatvorene jednosmerne ulice iz pravca Ulice Milovana Glišića. Ulica Vuka Karadžića će u vreme trajanja koncerata biti zatvorena od Pošte do benzinske pumpe u Tešnjaru.

Pokrovitelj 34. Tešnjarskih večeri je grad Valjevo uz veliki broj donatora.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *