SAOPŠTENjE GRADSKE UPRAVE GRADA VALjEVA

Povodom održane konferencije za novinare odborničke grupe u Skupštini grada Valjeva SPS-JS, Gradska uprava grada Valjeva izdaje sledeće saopštenje:

Gradska uprava grada Valjeva, shodno članu 88. Zakona o javnim nabavkama pokrenula je postupak javne nabavke rekonstrukcije Ulice Vuka Karadžića, koja je predviđena u planu javnih nabavki  za 2021.godinu, koja se nalazi u Planu komunalne infrastrukture grada Valjeva, za čiju realizaciju su opredeljena  budžetska sredstva grada za tekuću godinu.

U prvom kvartalu 2021. godine na zahtev Odeljenja za infrastrukturu  Gradske uprave grada Valjeva, pokrenuta je javna nabavka i izrađena nova projektna dokumentacija za rekonstrukciju Ulice Vuka Karadžića, od strane  grupe ponuđača GMP Gramont, Geopanonija i Šid projekt ukupne  vrednosti  787.000,00  dinara bez PDV-a.

Osnovni razlog koji je uslovio izradu nove tehničke dokumentacije su brojne tehničke nepravilnosti i propusti u prethodnoj projektnoj dokumentaciji čija bi realizacija po postojećim tehničkim rešenjima bila umnogome otežana  uz mnogo veća novčana sredstva od sredstava koja su opredeljena u raspisanoj javnoj nabavci.

Prethodna tehnička dokumentacija nije na pravi način rešila odvođenje atmosferskih voda sa ulice, nije isprojektovan posebni atmosferski kolektor, što je zakonska obaveza, propisana da ulice  tokom velikih padavina ne bi bile poplavljene.

Takođe, postojeće instalacije u trupu ulice postavljene su na nepropisan način čije se sadašnje stanje ne može zadržati iz razloga da ne bi dolazilo do prekopavanja ulice.

Tokom realizacije raspisane javne nabavke sve instalacije biće postavljene  na propisan način.

Kao tehničko rešenje nije prihvatljiva izgradnja biciklističke staze kao i  činjenica da bi zbog izgradnje iste došlo do seče svih stabala duž Ulice Vuka Karadžića, što je apsolutno neprihvatljivo projektno rešenje.

Zatečeni projekat je podrazumevao nabavku i ugradnju crnih kamenih ploča kojima bi se popločao trotoar, a nabavka i ugradnja  po predmeru i predračunu bi koštala oko 100.000.000 dinara, a koje je neracionalno i bespotrebno.

Imajući u vidu da je u toku postupak sprovođenja javne nabavke i da je rok za dostavljnje ponuda 23. jul 2021. godine, da shodno članu 97. Zakona o javnim nabavkama privredni subjekti imaju mogućnost da u pisanoj formi  putem portala javnih nabavki traže od naručioca dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi sa dokumentacijom o nabavci kao i mogućnost ukazivanja naručiocu ukoliko smatraju da postoje nedostaci ili nepravilnosti u dokumentaciji, kao i činjenicu da se dodatna pojašnjenja i informacije objavljuju na portalu javnih nabavki, Gradska uprava grada Valjeva kao Naručilac, neće davati zvanična saopštenja, dok se ne okonča započeti postupak javne nabavke.

GRADSKA UPRAVA GRADA VALjEVA

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *