Mionica i Ministarstvo za životnu sredinu ulažu 16,7 miliona dinara

 

Mionica će uložiti 10,5 miliona dinara u uređenje parka kod reke Ribnice. Novac za uređenje parka odobrilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Mionica ulaže 6,2, a ministarstvo 10.5 miliona dinara.Ugovor su potpisali ministarka Irena Vujović i Boban Janković predsednik opštine Mionica.

– Iz dana u dan, uz podršku Vlade Srbije Mionica postaje moderan turistički centar i neuporedivo bolje mesto za život. U našem fokusu su održivo upravljanje prirodom i unapređenje turističkih resursa i promocija vredne kulturno-istorijske baština. Moramo brinuti o zaštiti životne sredine. Zato smo i konkurisali sa ovim projektom. Rekultivisaćemo zemljište u rekreativne svrhe. Zaštitićemo životnu sredinu, a naši Mioničani će uživati u svojoj oazi mira, u Ribnici – kazao je nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije predsednik opštine Mionica Boban Janković.

U novom parku, pored mioničkog dragulja reke Ribnice, biće izgrađena pešačka staza površine 1,7 kilometara, moderno dečije igralište od oko 400 kvadrata, zelene površine s drvećem, a biće postavljen i veliki broj klupa. Za ovu investiciju, lokalna samouprava izdvojila je 6,2 miliona dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine odobrilo je dodatnih 10.5 miliona dinara.

A biće izvršena rekultivacija zemljišta, očistišćeno rečno korito i ukolonjen otpad.

– Realizacija ovog projekta pospešiće razvoj društvenog života svih Mioničana, a istovremeno doprineće očuvanju životne sredine i zaštiti zemljišnih i vodnih resursa. Zajedno sa kupalištem koje smo adaptirali prošle godine, linijski park i igralište će predstavljati jedan rekreativan kompleks za naše građane gde će moći kvalitetno da provode vreme sa svojim prijateljima i porodicom, a naša deca će dobiti novi kutak za boravak u prirodi – rekao je Janković.

Mionica ove godine počinje i gradnju Kuće Kolubarske bitke, posvećene najpoznatijem Mioničaninu vojvodi Živojinu Mišiću u veličanstvenoj pobedi srpske vojske u Prvom svetskom ratu. A u Banji Vrujci izgrađeno je dečje igralište, dok je u centru Mionice izgrađen savremen košarkaški teren.

– Ova godina je godina investicija. Uz podršku Vlade Republike Srbije u sva naselja na teritoriji opštine uložićemo više stotina miliona dinara. Uz podršku države gradimo bolju Mionicu za sve nas – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *