ZEMLjA KOJA BRINE O SVOJOJ VOJSCI

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u valjevskoj kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ svečanosti polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka junske generacije. On je, ovom prilikom, poručio i da će združena vežba na Pešteru koja se izvodi 27. juna pokazati šta znači dobro opremljena i dobro uvežbana vojska, kao i koliko je Srbija danas ozbiljna zemlja koja brine o svojoj Vojsci.

Na vernost otadžbini u valjevskoj kasarni danas se obavezalo 220 mladića i 40 devojaka iz tri centra za obuku Vojske Srbije.

Čestitajući im položenu zakletvu, ministar Stefanović izrazio je zadovoljstvo čvrstinom i odsečnošću njihovog stroja i istakao da mu je posebna čast što prisustvuje zakletvi najmlađih vojnika.

“Ovaj častan čin je na ponos vama, vašim porodicama, vašim najbližima i vašim najmilijima, ali i celom našem Ministarstvu odbrane, Vojsci i celom našem narodu. Čast je najveća i najviša moralna vrednost vojnika. On je čuva u svom srcu i ona ga podstiče da ostane lojalan svojoj zakletvi. Uveren sam da ćete vi ove danas izgovorene reči zakletve nositi trajno u svom srcu i dobro ih zapamtiti. Danas ste u kasarni koja nosi ime po našem znamenitom vojvodi Živojinu Mišiću, a u njegovoj čuvenoj „Život je večita borba. Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred“, nalazi se, rekao bih, u najkraćem, najbolji opis našeg naroda”, rekao je Stefanović.a

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *