Ministarka rada u poseti Mionici

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević danas je posetila opštinu Mionica, gde je sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem i direktorom Centra za socijalni rad za Ljig, Lajkovac i Mionicu Draganom Radovanovićem razgovarala o unapređenju usluga socijalne zaštite.

Ministarka Kisić Tepavčević je istakla da je sastanak sa predsednikom opštine Mionica i direktorom Centra za socijalni rad od velikog značaja, jer predstavnici lokalnih samouprava imaju najbolju sliku o tome šta je građanima najpotrebnije, a naročito najugroženijim kategorijama.

Kisić Tepavčević je istakla da je jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja socijalna zaštita i socijalna sigurnost građana.

„Ovo je možda mala opština u odnosu na neke druge, ali nijedna ošština za nas nije mala, sve opštine su od podjednakog značaja i svi građani naše zemlje su podjednako važni. To je suština svih naših poseta, naših diskusija i razgovora, da dopremo do svakog našeg građanina, a pogotovo do onih kojima je naša pomoć najpotrebnija“, naglasila je Kisić Tepavčević.

Podsećajući da je Ministarstvo na ime namenskih transfera za razvoj usluga socijalne zaštite za opštinu Mionica u ovoj godini izdvojilo više od 1,4 miliona dinara, Kisić Tepavčević je rekla da je taj novac namenjen upravo najugroženijim građanima i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kisić Tepavčević je ukazala da je na području ove opštine od 2017. godine razvijena usluga pomoć u kući, da se ona zbog velike zainteresovanosti obnavljala svake godine i da u ovom momentu ima 38 korisnika na području te opštine.

Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje Kovid 19, je u Mionici posetila i vakcinalni punkt u Domu zdravlja, gde je sa vršiocem dužnosti direktora dr Aleksandrom Mišićem razgovarala o sprovođenju procesa vakcinacije u toj opštini.

Prof. dr Kisić Tepavčević je rekla da se vakcinacija u toj opštini odvija nesmetanim tokom, da je svaki četvrti punoletni građanin Mionice dobio makar jednu dozu vakcine, a svaki peti kompletno vakcinisan, kao i da taj obuhvat treba i mora da bude veći.

„Zato apelujem na sve građane Srbije i sve građane Mionice koji to do sada nisu uradili da se vakcinišu“, rekla je Kisić Tepavčević.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković zahvalio je ministarki Kisić Tepavčević na poseti i naveo da je to dokaz da Vlada Republike Srbije brine o svakoj opštini Srbije.

Janković je rekao da je jedan od najvažnijih prioriteta u toj opštini bila zaštita građana od Kovid 19, navodeći da građani treba da budu društveno odgovorni u tom procesu i da se odazovu vakcinaciji, jer je to jedini način da se stavi tačka na Kovid 19.

Direktor Doma zdravlja je izrazio očekivanje da će u narednom vremenskom periodu porasti broj vakcinisanih protiv Kovid 19.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *