Djordje Milanović vd predsednika SPS-a u Valjevu podneo ostavku

Djordje Milanović vd predsednika SPS-a u Valjevu podneo je ostavku na ovu funkciju. Vest o ostavci objavio je na svom profilu, na društvenoj mreži Fejsbuk.

“Danas sam doneo odluku da napravim pauzu kada je u pitanju politički život! Hvala Vam svima na podršci! Imao sam san, koji nismo uspeli da ostvarimo!” napisao je Djordje Milanović na svom profilu.

objava na fejsbuku /Milanović Djordje

Milanović je bio kandidat SPS-a za gradonačenika i nosilac izborne  liste ove partije na poslednjim izborima, a u samom GO obavljao je dužnost potpredsednika. Nakon što je 4 godine bio direktor JKP Vidrak , Milanović je bio direktor JKP Vodovod u proteklim godinama. Sa ove funkcije pre isteka redovnog mandata, povukao se u oktobru 2020. godine.

 

SPS je na posledjim izborima, održanim prošle godine, izgubila od SNS-a i osvojila 16 odborničkih mandata. Zanimljivo je da je MIlanović na poslednjim izborima sa lokalnom listom dobio čak 3000 glasova više nego republička lista predsednika SPS-a Ivice Dačića. Nakon toga nije se našla u novoj valjevskoj vlasti. Komentarišući rezultate izbora na nacioalnim televizijama Dačić je tada  rekao da će veći broj glasova na lokalnim listama nego republičkoj, biti podvrgut analizi kako bi se utvrdila odgovornost.

Zbog ne ulaska u vlast valjevski socijalisti su ostali bez funkcija , a jedini napredak je ostvario Djordje Pavlović koji je postao član RIK-a. Milanović se tada vratio na svoje staro radno mesto u komunlanim poslovima u Gradskoj upravi.

U februaru ove godine Milanović je postavljen za vd predsednika GO SPS do održavanja unutarstranačkih izbora u Valjevu. Kao razlog neodržavanja izbora navedena je tada epidemiološka situacija.

Milanović na kraju svog statusa na fejsbuku piše o izdaji, na šta je ili na koga tačno mislio nismo uspeli da saznamo, a kako je objavio na svom fejsbuk profilu, najavio je i da će podneti zahtev  za raskid radnog odnosa u Odeljenju za komunalne i inspekcijske poslove Gradske uprave Valjevo.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *