Ministarstvo za rad i socijalnu zaštitu finansira projekte opštine Mionica

 

Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odobrilo je opštini Mionica novčana sredstva za podršku projektima iz oblasti socijalne zaštite. Ugovor su potpisali ministarka Darija Kisić Tepavčević i predsednik opštine Mionica Boban Janković. Opština Mionica iskoristiće odobrena sredstva za razvoj usluga socijalne zaštite i povećanje socijalne sigurnosti.

– Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Delotovorna i efikasna socijalna zaštita je važna za dobrobit svih građana, za njihovu socijalnu sigurnost i bezbednost. Država Srbija ovim potvrđuje da stoji iza svojih građana i da mogu da računaju na njenu pomoć. Opština Mionica pruža podršku za najosetljivije kategorije stanovništva kroz različite programe i projekte, kao i razvojem novih i unapređenje postojećih usluga – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Po potpisivanju ugovora u Palati Srbije, ministarka Kisić Tepavčević je istakla da je cilj namenskih sredstva da se finansijska pomoć usmeri ka onima kojima je najpotrebnija.

– Lokalne samouprave imaju najbolji uvid gde je ta pomoć neophodna, A socijalna zaštita je jedan od prioriteta Vlade – rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

U Mionici je u toku realizacija projekta „Pomoć u kući“ u okviru kog tri negovateljice i jedan negovatelj pružaju pomoć starim i nemoćnim licima na čitavoj teritoriji mioničke opštine. Za finansiranje ovog projekta iz opštinskog budžeta opredeljeno je 3,2 miliona dinara. Krajem prošle godine, lokalna samouprava je otvorila i Kancelariju u centru Mionice, u kojoj se nalazi sedište projekta.

Opština Mionica jedna je od  50 opština kojoj su odobrena sredstva a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ove godine za finansiranje usluga socijalne zaštite iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave izvojilo 556 miliona dinara.

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *