DO 1. juna besplatan ulaz. Letnja sezona u SRC Petnica počinje danas

Letnja sezona kupanja počinje u SRC Petnica danas, 28.maja. Direktor UFK Valis Željko Ostojić kaže da će do prvog juna ulaz biti besplatan za sve gradjane.

„Od prvog juna po novom cenovniku deca do 7 godina neće plaćati ulaz, osnovci , srednjoškolci i studenti radnim danima će kartu plaćati 100 dinara, penzionerima je ulaznica 150 dinara dok će radno sposobni gradjani plaćati ulaznicu 250 dinara. Vikendom zadržavamo stare cene kako bi rasteretili Centar , da ne bi bilo prevelikih gužvi kako bismo mogli da odgovorimo kalitetu vode koji je potreban za jedan ugodan boravak“, objašnjava Ostojić.

U toku prošlog leta valjevski bazeni radili su samo par nedelja za razliku od bazena u okolnim mestima. Ostojić ističe da će ve epidemiološke mere biti poštovane, a kao i do sada o kvalitetu vode staraće se Zavod za javno zdravlje koji će raditi kontrolu.

„Prošle godine je situacija bila drugačija , sada se nadam da ćemo moći da ugostimo našu decu i kupače na našim bazenima , a da ne moraju u druge gradove. S obzirom da smo sve organizovali u skladu sa pravilima cilj je da nam deca budu ovde , a da ne budu ugrožena boravkom na drugim mestima. I oni i gradjani“, dodaje Ostojić.

Akva park uskoro će dobiti gradjani Uba , a nije tajna da akva parkove imaju i gradovi manji od Valjeva. Ostojić kaže da je to za sada velika investicija za naš grad.

„Tu postoje dve strane medalje , s jedne strane neverovatan potencijal naših bazena bez preteranih sadržaja, a druga je inicijativa da se nešto unapredi. Ideja je da se možda na srednjem bazenu postave tri tobogana . Postoji volja, istraživali smo tržište , pokušali da sastavimo specifikaciju tako da se nadam da ćemo moći u nekoj doglednoj budućnosti da napravimo neke dodatne vodene sadržaje. Što se tiče konkretno akva parka , nemamo dovoljno novca za to sada , verujte da to košta prilično, a sa druge strane znate potrebni su uslovi za to, ne možete samo na postojeće bazene staviti tobogane , to je nemoguće, zato sam i rekao da eventualno srednji bazen možda može da dobije tobogane“, kaže Ostojić.

Član Gradskog Veća Vladimir Mišković dodaje da grad razmišlja u tom pravcu. „Naravno da razmišljamo o tome , ali to ne može biti uradjeno odjednom. Za početak nam je potreban projekat i da vidimo proračune. Akva park se gradi namenski , a ne dogradjom tobogana. Ključni radovi kada je Petnica u pitanju ove godine odnose se na zamenu ploča za šta je grad opredelio skoro 19 miliona dinara“, kaže Mišković.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *