Svetski lider u proizvodnji vaga ulaže 30 miliona u novi pogon

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Valjevu sa delegacijom nemačke kompanije “Bizerba” sa kojom je potpisan Ugovor o podsticajima za investiciju u tom gradu.

– Danas je veliki i važan dan zato što je danas sve završeno i uskoro kreće sa izgradnjom kompanije Bizerba. To je jedna fantastična kompanija, porodična. Za godinu i nešto dana će biti gotova sa značajno većim platama nego sada što narod ima u Valjevu. U početku će biti zaposleno 305 radnika. Nadam se da ćemo načina da im se zahvalimo za sve što su za nas uradili. Drastične promene za Valjevo, ali ne samo za Kolubarski okrug. Ovi ljudi donose najprecizniju tehnologiju, unose ogromne promene Valjevo – rekao je Vučić.

Kompanija posluje od 1866. godine

“Bizerba” će proširiti svoje proizvodne kapacitete u Valjevu, a kako navode u kompaniji ulaganje u visini od oko 30 miliona evra u novi proizvodni pogon u Valjevu pomoći će da osnaži svoju poziciju na globalnom tržištu.

Na površini od oko 10.000 metara kvadratnih, na novoj lokaciji, napraviće se pogon za oko 300 zaposlenih.

Nemačka kompanija “Bizerba” je inače jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije

vaganja, sečenja i etiketiranja. Osnovana je u Balingenu u pokrajini Baden-Virtemberg 1866. godine.

Kompanija, između ostalog, proizvodi i mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logostiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe i industrijski softver.

Zapošljava oko 4.300 radnika i zastupljena je u 120 zemalja.

Predsednik je dodao da Valjevo očekuju velike promene.

– Valjevo je do skoro bio ćorsokak, a sada ćemo izgradnjom brze saobraćajnice i gasne mreže ispuniti sve uslove za uspešan rad Bizerbe. Za dve godine razmišljamo probijanje tunela između Ljubovije i Osečine. Očekujemo izgradnju potpuno novog vodovoda za ceo Kolubarski okrug. Kanazija je već ušla u protokol. Valjevo više neće biti isti grad. Sve ovo nije moguće bez nemačkih investicija – rekao je Vučić.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *