Održana sednica štaba za vanredne situacije

Štab za vanredne situacije grada Valjeva, na 3. sednici održanoj 26.05.2021. godine, doneo je sledeću Naredbu:
1. Nalaže se republičkim i gradskim inspekcijama da pojačaju inspekcijsku kontrolu sprovođenja propisanih i naloženih protivepidemijskih mera u skladu sa preporukama Republičkog kriznog štaba.
2. Nalaže se javnim institucijama (zdravstvenim, predškolskim i školskim ustanovama, republičkim i gradskim institucijama, poslovnim subjektima i dr.) da se još aktivnije uključe u promociju vakcinacije protiv COVID 19 oboljenja.
Na predlog Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik grada Valjeva doneo je Odluku o ukidanju vanredne situacije:
1.Ukida se vanredna situacija na teritoriji grada Valjeva proglašena 07. jula 2020. godine usled posledica elementarne nepogode prouzrokovane širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u „Službenom glasniku grada Valjeva“.
Na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je sledeći Zaključak:
1.Ukida se stav 3. u Zaključku br. 112-545/20-04/1 i stav 1. u Zaključku br. 112-555/20-04/1, kojima se za troškove sahrane lica sa teritorije grada Valjeva, koja su preminula od posledica bolesti COVID-19, obezbeđuje iznos od 60.000,00 dinara iz budžeta grada Valjeva. Ovaj Zaključak stupa na snagu narednog dana od dana donošenja

/leparecvaljeva.rs/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *