Počeli radovi na rekonstrukcij puta od Krčmara do Divčibara

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji 12,5 kilometara puta od Krčmara do Divčibara, koje je 23. marta u Divcima, najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Prilikom obilaska radova na izgradnji saobraćajnice Iverak-Lajkovac, predsednik Vučić je najavio brojne investicije za Valjevo i Divčibare, među kojima je i ovo asfaltiranje.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i rukovodilac Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Branko Vuković su obišli danas prvi dan radova, koji su otpočeli od Divčibara posle benzinske pumpe i nastaviće se do Krčmara. Tu će se put spojiti sa rehabilitovanom deonicom od Belega do Bogdanovića brda, koja je urađena 2018. godine.
Asfaltiraće se 12,5 kilometara puta od Krčmara do ulaska na Divčibare, a vrednost radova je 392 miliona dinara bez PDV-a. Rehabilitaciju puta finansira JP „Putevi Srbije“, a izvodi Preduzeće za puteve „Valjevo“. Pored asfaltiranja biće rešena i drenaža puta. Rok za završetak je 120 kalendarskih dana. Zbog radova na ovoj deonici puta od Krčmara do Divčibara, saobraćaj će se odvijati usporeno, sa postepenim propuštanjem vozila i manjim zastojima.

Inače, rekonstrukcija puta za Divčibare preko Rajkovića je započela 2018. godine, presvlačenjem kolovoza od Belega do Petnice, a potom i asfaltiranjem do Krčmara. Sanirana su i klizišta u Paunama i Klincima.
Ovi radovi su veoma značajni za Mionicu i Valjevu, preko čije teritorije prolazi regionalni put za Divčibare, ali i za ovo turističko mesto na Maljenu, jer će sada još brže i bezbednije do njega dolaziti brojni turisti iz pravca Beograda i Novog Sada.
Ovo je važan podsticaj za razvoj turizma na Divčibarama, u koje se proteklih godina ulaže dosta novca, a vlada i veliko interesovanje investitora, koji zidaju brojne apartmane. Boljoj ponudi Divčibara doprineo je i sada već uspešan rad hotela „Crni vrh“, u vlasništvu porodice proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića i ski staza „Crni vrh“, ali i brojni drugi sadržaji koji se nude posetiocima.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *