Skupština grada: doneta odluka o kreditnom zaduživanju u visini od 85 miliona dinara

Skupština grada donela je danas odluku o kreditnom zaduživanju grada u visini od 85 miliona dinara.

Kreditno zaduživanje grada iznosiće po odluci Skupštine 85 miliona dinara i u pitanju je kratkoročni kredit , a sredstva će biti iskorišćena za kupovinu zemljišta u industrijskoj zoni za potrebe novog investitora.

Šef odborničke grupe SNS-a Radojica Ristić informisao je prisutne odbornike da se gradonačelnik trenutno nalazi u predsedništvu Srbije na razgovorima sa novim investitorom koji je poslao pismoo namerama  u kome se izražava zainteresovanost za investiranje u Valjevu.

Član Veća Vladimir Mišković za govornicom je izrazio zadovoljstvo što su svi poslovi na dovodjenju investitora privedeni kraju u vrlo kratkom vremenskom roku. „Velika zahvalnost svim ljudima koji su radili na tome da danas već u petom mesecu ove godine imamo sve pripremljeno i već evo ovu tačku na dnevnom redu.  To znači da smo uspešno odgovorili na vremenske rokove koji su bili zahtevi investitora , uklopili smo se u traženi i postavljeni time frame. Zadužujemo se da imamo šta da ponudimo investitoru, u pitanju je kratkoročni kredit u visini od 85 miliona koji grad može bez problema da vrati u roku od godinu dana“, rekao je Mišković.

Šef odborničke grupe SPS-a Djordje Pavlović je insistirao za govornicom da ne postoji logično objašnjenje za zaduživanje. „Ovde čujemo neke oprečne stavove i informacije . Čuli smo da je u budžetu trenutno 500 miliona dinara , rebalansom povećavamo sredstva za skoro 600 miliona , a zadužujemo se za 85 miliona. Pa gde je tu logika? Imamo sredstva , a zadužujemo se . Moram da kažem da je iznos zaduženja od 85 miliona presmešan za Valjevo. Kratkoročni krediti se uzimaju onda kada postoji hitnost , a u budžetu postoji da kažemo „rupa“. Ovde toga nema.  Ja zaista ne znam nikog ko skače od sreće kad se zadužuje“, rekao je Pavlović.

Odbornik JS Dragan Popović zatražio je da kredit i postojeću situaciju obrazloži predsednica Skupštine s obzirom da je doktor nauka iz oblasti ekonomije. Ipak pojašnjenje je dao načelnik odeljenja za budžet Željko Tabašević koji je rekao da su pomenutih 500 miliona koji se trenutno nalaze u budžetu, rezervisana sredstva za predstojeća plaćanja čija se pozicija jasno zna.

Nebojša Tadić odbornik SPAS-a obraćajući se odborničkoj grupi SPS-a je rekao da su socijalisti imali svoju šansu: „Imali ste šansu i upropastili je , ova odluka će proći jer mi tako hoćemo i mislimo da treba. Vi možete da ubacujete neke klipove u točkove, izvlačite čepove iz bureta , metaforički kažem, ali ne možete da promenite odluku“.

Odbornik Pavlović je za govornicom rekao i da SPS neće podržati  kreditno zaduženje, ali i ukazao da „ne mogu službenici Uprave držati predavanja odbornicima“ osvrćući se na izlaganje Tabaševića.

Za ovu odluku glasalo je 28 odbornika , 11 je bilo protiv dok su dva odbornika bila uzdržana.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *