Kreće izgradnja kanalizacije i prečistača otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci

Mionica i Banja Vrjuci ove godine dobijaju prečistače otpadniha voda. Relizaciju dva velika projekta najavio je uoči rebalansa budežta Srbije, ministar finansija Siniša Mali. Predsednik opštine Mionica Boban Janković, izjavio je da se radi o projektima od izuzetnog značaja za Mionicu i Mioničane.

– Ove odlične novosti su potvrda da Republika Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem radi na poboljšanju kvaliteta života svih građana, i dokaz da je Mionica deo plana za stvaranje jake i bogate Srbije. Mioničani su izuzetno ponosni i zahvalni što su među prvima postali deo velikog investicionog plana “Srbija 2025” koji je pokrenuo predsednik Vučić. Gradnja prečistača otpadnih voda ima višestruki značaj za sve građane Mionice. Mionica je značajan istorijski, kulturni i turistički deo Srbije. Mionica je rodno mesto vojvode Živojina Mišića, u čiju čast ćemo na stogodišnjicu njegove smrti ove godine podići “Kuću Kolubarske bitke”. Razvoj Mionice je važan u širem kontekstu. I zahvaljujući razumevanju i predsednika države i Vlade Srbije, mi ćemo ove godine rešiti mnoge značajne investicije za naše građane, vredne više stotina miliona dinara. Prečistači otpadnih voda su naš zalog za budućnost – rekao je Janković.

Ministar Siniša Mali izjavio je u Skupštini Srbije da su kanalizacija i prečistači otpadnih voda ključna pitanja na koja građani mnogih opština čekaju decenijama.

– Država je izdvojila 3,5 milijardi evra za izgradnju moderne kanalizacione mreže i prečišćivača otpadnih voda. U ovaj projekat kapitalnih investicija ulazi se sa kineskom kompanijom CRBC. Među 22 lokalne samouprave koje su ostvarile dobre rezultate u izvođenju projekata je opština Monica sa projektima kanalizacije i prečistača otpadnih voda za Mionicu i Banju Vrujci – rekao je Mali.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *