VUČIĆ DANAS U SMEDEREVSKOJ PALANCI! Predsednik otvorio južnokorejsku fabriku “Kjungšin kejbl”

Korejska kompanija Kyungshin Cable danas je u Smederevskoj Palanci otvorila fabriku u kojoj će proizvoditi delove za baterije električnih vozila visoke tehnologije, za evropsko tržište. Otvaranju fabrike prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Predsenik je u krugu fabrike, pre zvaničnog puštanja u rad proizvodnog pogona, održao sastanak sa predstavnicima korejske kompanije i opštine. Kyungshin Cable će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine, a investicija je vredna 20 mliona evra. Fabrika je izgrađena za nešto manje od šest meseci, u industrijskoj zoni Guberaš.

Svečanosti povodom puštanja u rad proizvodnog pogona prisustvuju i generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

Kyungshin Cable Europe u Smederevskoj Palanci proizvodiće komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Vučić je u Palanku stigao oko 11 sati i obišao unutrašnjost nove fabrike a prva reakcija mu je bila: Mnogo žica ima ovde!

On je primetio da su zaposlili sve žene jer su one marljivije i vrednije i da je to dobro jer će ta druga plata pomoći u kući, posebno kad je reč o natalitetu jer se u ovom rejonu Srbije, rekao je,  rađa 300 a umire 700. Predsednik je naglasio i da će država i nadalje pomagati kad je reč o vatelesnoj oplodnji i da su sva 4 para odavde koja su dobila pomoć ostvarila i potomstvo.

“Kyungshin Cable” će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine.

Fabrika će biti otvorena u industrijskoj zoni Guberaš, a simboličnom puštanju u rad proizvodnog pogona prisustvovaće i generalni direktor Kyungshin Cable Europe Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen.

“Kyungshin Cable Europe” u Smederevskoj Palanci proizvodiće delove za tradicionalne automobile, ali i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin uspostavlja sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedno od tri vodića tržišta u svetu, pored SAD-a i Kine.

Kompanija “Kyungshin Cable Europe” je deo “Kyungshin grupe”, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući SAD, Meksiko, Kinu, Poljsku, Južnu Koreju i druge države.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *