Potpisivanje protokola o saradnji

Dan knjige i autorskih prava, bio je povod za potpisivanje protokola o saradnji Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović”, Opšte bolnice Valjevo i Doma zdravlja Valjevo.Svi zajedno smatraju da je to lep gest za sve koji su na prvoj liniji borbe protiv korona virusa, medicinske i nemedicinske radnike obe ustanove.

Istovremeno, na taj način se realizuje zajednički projekat „Besplatna članska karta biblioteke za sve zdravstvene radnike Valjeva“. Spoj zdravstva i kulture ima za cilj ostvarivanje obostranog unapređenja rada ustanova i zadovoljavanja potreba svih zaposlenih da nakon pomoći bolesnima, nađu vreme i za sebe kroz čitanje knjiga koje je Matična biblioteka ovim projektom učinila dostupnijim za sve zaposlene u zdravstvu, poklonivši im besplatne članarine u trajanju od godinu dana.
I kao običan građanin svesna sam gužve u kovid ambulantama bolnice i Doma zdravlja i ova saradnja može biti prilika da se malo relaksiraju nakon teškog rada. Sa druge strane je pozitivno i to što će oni koji do sada nisu bili članovi naše biblioteke možda poželeti da budu redovni korisnici usluga koje pruža biblioteka. Кada se bibliotekarstvo posmatra u svetlu knjiga evidentno je da se zbog informatičke ere i protoka informacija sve više čita i koriste knjige i naučna pomagala. Bibliotekarstvo je stvar informacija – navela je Violeta Milošević prilikom potpisivanja protokola o saradnji.

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo, za svoje korisnike je osavremenila elektronski pristup zakazivanja knjiga i produžetaka termina kao i odjavu i prijavu. Biblioteka je ponosna na blizu tri hiljade aktivnih članova za koje nabavlja aktuelne naslove i baštini vredne knjige u svojoj bibliotečkoj građi, čekajući adekvatan prostor.

Direktori zdravstvenih ustanova su se zahvalili na ovom lepom gestu. Dogovorena je dalja saradnja jer postoje Edukativni centri sa stručnom literaturom i u Opštoj bolnici kao i u Domu zdravlja Valjevo, što je značajno za edukaciju svih zaposlenih.
Protokol o saradnji potpisali su Violeta Milošević, direktor valjevske biblioteke, kao i direktori valjevskih zdravstvenih ustanova dr Branka Antić i dr Zoran Đurić, kaže se u informaciji za medije PR službe Opšte bolnice Valjevo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *