Počela vakcinacija bez prijave u Banji Vrujci i Rajkoviću

Danas je počela vakcinacija bez prijave u ambulantama u Banji Vrujci i Rajkoviću. Građani će primiti prvu dozu „Fajzera“, a uskoro se očekuje isporuka i „Sinofarma“.Imunizacija će se odvijati svake srede od 8 do 12 časova. Za sve građane, kojima je to neophodno, opština Mionica je obezbedila prevoz.

-Dodatni vakcinalni punktovi olakšaće i ubrzaće proces imunizacije naših građana.Apelujem na sve sugrađane da se vakcinišu. Ljudi ne treba da oklevaju kada imaju priliku da se vakcinišu. Ova masovna vakcinacija je deo naše nade, snova i nastojanja da se vratimo normalnom životu. Više nego ikada potrebno je biti odgovoran i solidaran, i čuvati sebe i druge, a najbolji način za to je vakcinacije – rekao je Boban

Janković, predsednik opštine Mionica, prilikom obilaska ambulanti u Rajkoviću i Banji Vrujci.

Za vakcinaciju nije potrebna prethodna prijava preko e-uprave. Dovoljno je da lice ponese zdravstvenu knjižicu. Prilikom vakcinacije, građani će biti uneti u sistem i dobiće svoj termin za revakcinaciju.

 

Starija lica i ugrožene grupe su prioritet. Građani, kojima je prevoz neophodan, mogu se prijaviti opštinskom Kol centru na broj 0800 50 50 55, kao i za sve dodatne informacije. Do sada je vakcinisano 1.520 građana opštine Mionica, a revakcinu je primilo njih 1.091.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *