Mionici 20 miliona dinara od ministarstva lokalne samouprave

Više od 20 miliona dinara dobijenih od Ministarstva za lokalnu samoupravu predstavljaju potvrdu da opština Mionica uživa snažnu podršku Vlade Srbije. I potvrdu da smo dobro definisali naše prioritete – kaže Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Mionici je na konkursima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odobreno više od 20 miliona dinara. Zahvaljujući podršci ministarstva rekonstruisaće se vodovod Kotline – Rajković i unaprediti turistička ponuda Mionice. Izgradnja cevovoda Kotline-Rajković u dužini od 3,6 km ima višestruki značaj. Realizacijom ovog projekta ukinule bi se letnje restrikcije, a u selima Golubac, Bukovac, Robaje, Krčmar, Mratišić, deo Osečenice i u Rajkoviću dugoročno rešio problem vodosnabdevanja.

– Više od 20 miliona dinara dobijenih od Ministarstva za lokalnu samoupravu predstavljaju potvrdu da opština Mionica uživa snažnu podršku Vlade Srbije. I potvrdu da smo dobro definisali naše prioritete. Ali, ova podrška predstavlja uvod u veliki investicioni ciklus koji nas čeka ove godine. Naša opština konkurisala je sa više od 40 projekata, koji u svom fokusu imaju bolji život Mioničana. Svakako, čista voda za svako domaćinstvo je apsolutni prioritet. I svaka kuća, svako selo nam je podjednako važno – rekao je Boban Janković predsednik opštine Mionica, komentarišući pozitivnu odluku Ministarstva.

Janković je tim povodom održao sastanak s Opštinskim većem i opštinskim timom za investicije. Na sastanku je zaključeno da je komunalna infrastruktura jedan od važnih preduslova za razvoj turizma.

– Mionica predstavlja odličnu turističku destinaciju, ali moramo kontinuirano ulagati kako bismo je obogatili i na taj način ojačali lokalnu privredu – rekao je Janković.

Mionica ima veoma raznovrsnu i zanimljivu turističku ponudu. Turistima je na raspolaganju Banja Vrujci, spomenik prirode Ribnica, Ribnička i šalitrena pećina, obronci Ravne gore i Maljena, kanjon reke Ribnice. A tu su i rodna kuća slavnog vojskovođe iz Prvog svetskog rata vojvode Mišića u Struganiku, manastir u Ribnici, crkve u Mionici, Krčmaru, Vrtiglavu, Planinici, Gornjoj Toplici i Gornjem Lajkovcu.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *