Darko Glišić: Marinika Tepić merna jedinica za glupost

„Ima jedna tačka, jedno ime, oko koga su se svi okupljali, i od tog neformalnog centra moći, krenule su sve informacije ka opoziciji kako bi se uklonio predsednik Vučić. Odatle je išlo i prisluškivanje samog predsednika i njegove porodice. Cilj ima je bio da ga demonizuju do te mere, da im sutra, šta god da im padne na pamet da sa njim urade, bude lakše. Apsolutno stojim iza svojih reči da je iz tog jednog centra sve  krenulo – i kriminalni klan, i prisluškivanje i dostavljanje informacija Mariniki Tepić.

Glišić tvrdi da se taj, kako ga naziva – neformalni centar moći nalazi u Srbiji, ali pod pokroviteljstvom  možda nekog centra u inostranstvu.

Na pitanje kako komentariše navod Aleksandra Vučića da je shvatio da već godinu dana ima problem sa nekim ljudima u vlasti koje je sam birao, Glišić odgovara:

„Svako ko radi, ima pravo i da greši. Nema potrebe predsednik da ima krivicu ili grižu savesti, jer on sam je svakome pružio šansu da nešto urade. Dao im je priliku. Sada je na sima nama da to opravdamo, a ako ne, onda smo mi sami krivi, a ne predsednik. I svi oni koji nisu opravdali svoje mesto i funkciju, moraće da ponesu teret krivice. Za neke će to biti i teret krivične odgovornosti, a ne samo moralne. I ja sada govorim o ljudima iz naše stranke. Nadležni organi su ti koji će to utvrditi, a vidite da se to klupko već odmotava, pa ćemo videti gde je kraj tog končića koji je zamotan u klupko. A na kraju tog končića nalazi se i odgovor ko je organizator svega toga“, kaže predsednik IO SNS, Darko Glišić.

On naglašava da nema dileme da se ljudi odgovorni za sve nalaze u samom vrhu Srpske napredne sgtranke, a samim tim i u vrhu vlasti, ali nije želeo da govori o imenima, jer ne želi, kako to navodi, da neko svojom neopreznom izjavom utiče na to da spritisak javnosti usmerava ili usporava istragu koju vrše nadležni organi.

Kometarišući tezu da pojedini ministri u Vladi žive pod zaštitom ponekih stranih država, Glišić poručuje da nema nedodirljivih i neće ih ni biti. Dodaje da će se sve saznati veoma brzo, a da nedodirljivih nema, videće se, kako naglašava, kada krenu stranački izbori, ali i sama istraga.

„Najbitnije je da vidim odlučnost u istrazi i kod ministra Vulina i kod Gašića, i tu nema dileme. Borićemo se da sve tajne otkriju, nema zataškavanja. Pred sud javnosti i našeg tužilaštva biće iznesen svaki podatak do koga se bude došlo i na osnovu toga će se krivima suditi“, kaže Glišić.

Komentarišući nove napade Mila Đikanovića na predsednika Vučića, Glišić kaže:

„Milo Đukanović ne može da podnese uspehe koje Srbija poslednjih godina ima na čelu sa Aleksandrom Vučićem, kaže Darko Glišić, predsednik IO SNS-a i dodaje da Vučić u poslednjih nekoliko godina toliko podigao samu državu, koja se sada nalazi među najboljima. Za to vreme i u poslednjih 30 godina, Đukanović nije ništa uradio, sem što je podržavao mafijaške klanove, koje je i stvorio.

Kolubarski Info / N.Dž.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *