Narod zna i pravi razliku

Кada jedna politička opcija postane u toj meri prihvaćena od naroda, kao što je to Srpska napredna stranka, ne treba da čudi što oni koji nikada nisu ništa učinili za svoj grad i svoj narod kao jedini argument imaju prepisane floskule i mantre onih koji su isti taj narod doveli do ivice propasti. Uspesi i rad su merljiva kategorija i daleko su vidljiviji i trajniji nego zlurado komentarisanje onih kojima ništa drugo i nije preostalo.

Rad, marljivost i posvećenost predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, je merljiv i lako dokaziv argument i kao takav je prepoznat od srpskog naroda. Dugogodišnja i stroga selekcija, kao i konkretna ostvarenja, uverili su nas u njegove progresivne namere, a izbor mirne i mudre politike, svakodnevno nam uliva optimizam i sigurnost.

U poslednje vreme primećujemo uporne pokušaje pojedinih političkih grupacija kao što je to Socijalistička partija Srbije u Valjevu, da pokažu da je njihova podrška predsedniku Aleksandru Vučiću, veća od podrške koju svojim glasovima daju članovi Srpske napredne stranke kao i građani Srbije. Raduje nas činjenica da se ova partija u Valjevu budi i da kao jedini mogući ishod vidi program i rad Srpske napredne stranke i predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Da su građani Valjeva i članstvo Socijalističke partije Srbije razumeli poruku svog gradskog rukovodstva, da jedina opcija koja nešto može da promeni na bolje jeste Srpska napredna stranka, svedoče upravo dojučerašnji članovi Socijalističke partije Srbije koji učlanjenjem u Srpsku naprednu stranku potvrđuju merljivost i rezultate rada naše stranke i našeg predsednika. Da li postoji veći dokaz uspešnosti od činjenice da jedna opoziciona partija snažno aplaudira predsedniku Srpske napredne stranke i predsedniku Srbije? Zabrinutost šefa odborničke grupe SPS-JS, Đorđa Pavlovića, da valjevski odbor Srpske napredne stranke nije iskazao dovoljnu podršku predsedniku, može se smatrati pukim retoričkim ukrasom (cinizmom) iza koga se krije, narodu dobro poznat izraz „Veći katolik od Pape“. Teško ćete to dostići gospodine Pavloviću, ali pohvalno je što se trudite.

Teško će to postići i oni koji u ime ličnih neuspeha i u nedostatku dokaza glasno kritikuju. Papir trpi sve pa i nedorasla saopštenja onih koji nikada nisu ništa učinili za svoj grad. Pokušaji da se istovremeno bude i tužilac i sudija, na njihovu žalost ostaće samo pokušaji. Srpska napredna stranka duboko veruje u pravosudni sistem ove države i transparentnost u radu . Zainteresovani smo da kao građani ove države konačno saznamo kuda se i na čije račune odlivao novac građana Srbije, novac građana Valjeva, za vreme propalih funkcionerskih pokušaja Jeremića i Đilasa, čije ispostave u Valjevu poslednjih dana glume zabrinutost za Valjevo i njegov razvoj. Кao nusprodukti nekadašnje Demokratske stranke možda bi za početak mogli da objasne građanima Valjeva gde je novac Vlade Japana za Gerontološki centar u Valjevu? Gde je put M4 koji su uzaludno promovisali? Gde su ulice koje su uradili , a da se nisu završile sudskim postupkom? Кako su uspeli da utrošite 84 000 evra za Divčibare, sredstva Evropske Unije, a da Divčibare ne proglasite turističkim prostorom ili još gore da od prelepe planine naprave pustoš?

Da li je to budućnost koju predlažete? Da li su to projekti vaših ispostava? Ne potcenjujte građane Valjeva misleći da davanjem novih imena i krijući se iza izraza „Sloboda i pravda“ ili „Narodna“ možete više prevariti bilo koga. Istina je jedna i ne može biti više različitih istina. Građani znaju ko ste bili u ma kakvo se odelo sada preobukli.

Dakle, preispitajte svoje standarde, preispitajte svoje strategije, svoje motive, i pred građane napokon izađite dobrom vođeni i sa progresivnim namerama. Htedosmo reći, krenite našom stazom, onom proverenom, stazom našeg predsednika Aleksandra Vučića, stazom stvaralaštva, jasno usmerenom dobrobiti, onih najvažnijih, za koje se mi borimo.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo

1 Komentar

 1. Istina
  March 5, 2021 - 7:52 am

  Tuga, jad, čemer, smad i prljavština je to što vi nudite ovom nepismenom i polupismenom narodu već više od 8 godina. Kako to ne shvatate? Verovatno vam je matematika slabija strana. Pa vi gospodo nemate pristalica i to zajedno sa ništa manjim zlom za Srbiju, SPS-om, ni 20% građana Srbije. Pa zato i ovaj teks je upućen na samo toliko adresa naših sugrađana koji ne razumeju šta je život i šta je politika. Tekst je napisan školskim primerom, ali ponavljam samo za nepismene i polupismene, odnosno vaše pristalice koje obmanjujete već 8 godina. Kada se ovaj narod malo bolje opismeni, vaša organizacija kao i SPS više ovde neće ni postajati. Toliko ste naneli zla ovom narodu od sankcija, ratova, Nato bombardovanja…, da vas čekaju strašne kazne kada za to dođe vreme, a ono je blizu. Neće se desiti više ništa bez 6. oktobra.
  Elem:
  Tekstopisac kaže da ste jedina opcija koja može da promeni nešto na bolje. Pa gde ste za to bolje tolike godine? Tačno uradili ste bolje za vašu partiju i bratiju koja se obogatila na račun većine građana Srbije. Znate li da smo država sa najvećom socijalnom razlikom među građanima u Evropi. Da li znate da u Srbiji ima preko milion zaposlenih sa primanjima ispod 40.000 dinara? Da li znate da u Srbiji ima preko milion penzionera sa penzijom ispod 22.000 dinara? Pa zar vam to ne govori koliko nam je stanovništvo siromašno i koliko građana živi ispod granice siromaštva?

  Spominjete sudije i tužioce. Pa vaš lider je preuzeo rukovodeću ulogu svih institucija u Srbiji, a najviše tih koje ste spomenuli. To su počeli da shvataju i naši nepismeni sugrađani, jer se često mogu čuti reči: “Ma, presudiće njima Vučić”…

  Kakve veze sa razvojem grada Valjeva i Srbije imaju Jeremić i Đilas kada nisu već skoro deceniju na vlasti. Opet pravite neke grešeke jer niste spomenuli 600 miliona evra koje je ukrao Đilas od naroda, jer to je isto priča samo za vaše polupismene i nepismene pristalice. Za svakog pismenog čoveka je jasno da bi Đilas već trunuo u zatvoru da je to isina.

  Nešto ste spominjali i ulice, to niste smeli nikako da spominjete, jer to i moja baba od 90 godina zna da niste u stanju da popravite, kao ni da očistite i operete grad.

  Divčibare niste trebali spominjati jer ste tamo dozvolili gradnju apartmana i hotela tajkunima čija fekalna kanalizacija više nema kuda da otiče, dok građani koji imaju svoje vikendice iz vremena kadu su svi mogli da ih prave, danas ne mogu ni crepljiku da promene.

  Kažete da krenemo stazom Vučića, a i vi znate da je to toliko pogrešno da vodi ka samouništenju srpskog naroda i naše države u celini. Gospodo odoše nam svi mladi ljudi iz zemlje baš zbog staze o kojoj pišete. Mi izumiremo zbog vas i vaših “naprednih” ideja.

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *