Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo: Saopštenje

Povodom konferencije za novinare koju su održali šefovi odborničkih grupa Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije u gradskom parlamentu Valjeva, javnosti su prezentovani određeni stavovi aktuelne opozicije koje ovdašnja skupštinska većina, nažalost, nije imala prilike uživo da čuje od avgusta prošle godine do danas.

Prokomentarisaćemo tek nekoliko navoda koji su iz vizure Gradskog odbora Srpske napredne stranke u najmanju ruku sporni, budući da se odnose na probleme (dobrim delom) kreirane u komitetu političke organizacije sa gotovo tri decenije dugim stažom u vlasti u Valjevu.

Nemamo, ovom prilikom, nameru da komentarišemo đilkoški sarkazam gospode Pavlovića i Popovića vezano za otvaranje novih prostorija našeg Gradskog odbora koje su i po kvadraturi i po lokaciji daleko ispod standarda na koji su valjevski socijalisti navikli još u dvadesetom veku. O projektima koje su “redovno” (deklarativno) započinjali pred svake izbore, a potom ih nikada nisu završavali danas ne vredi polemisati jer su tu i takvu “neimarsku strategiju” građani Srbije odavno prepoznali. Nije davno bilo kada su u Valjevu o infrastrukturnim i ostalim poduhvatima govorili večiti partijski kadrovici koji pre učlanjenja u Socijalističku partiju Srbije nigde radili nisu, a jedino gde su bili dokazani jeste u širenju demagogije, u najčešće izmišljenoj struci. Otuda je, valjda, i bilo “logično” da godinama zaposedaju sva ključna mesta u Valjevu i da, po potrebi budu gradonačelnici, a kad zapne i konstruktivna opozicija (čitaj-pozicija iza ugla) i da se kite tuđim perjem, ali i kritikuju (čitaj – sopstvene) propuste.

Da li nam se to socijalisti ovom prilikom nude? Reklo bi se da je tako, posebno ako analiziramo akcenat koji je dat na delegirani nestranački kadar. Očigledno je da im para oči, ali je očiglednije da su to ostvareni ljudi koji su isključivo tu da doprinesu, pomognu u funkcionisanju grada. I da, mi smo ih delegirali i verujemo u njih.
A o kadru sicijalista… diskutabilno je i govoriti. Neki u koje su se zaklinjali sada su na putu za… Da ne govorimo. A ima još takvih.

I na kraju, konstruktivna opozicijo, ostajte tu gde ste, tako je najbolje. Za gradonačelnika ne brinite, vredno radi svoj posao, a za našeg predsednika Aleksandra Vučića još manje. Nije preopterećen ni najmanje, naprotiv. A ima i razloga za zadovoljstvo, Valjevo konačno kreće napred.

Kolubarski Info / Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *