Kolegijum Skupštine Srbije prvi put održan van Beograda

Valjevo je prvi grad u kome je održan Kolegijum Narodne Skupštine Republike Srbije van Beograda. Danas je održana 19. sednica kojom je predsedavao predsednik Skupštine Ivica Dačić, a kojoj su prisustvovali potpredsednici, šefovi poslaničkih grupa i sekretar Skupštine Srbije. S obzirom da je ova sednica održana u Valjevu, sastanku su prisustvovali načelnik Kolubarskog okruga i predstavnici opština Ljig, Osečina, Ub, Mionica i Lajkovac, kao i gradonačelnik Valjeva.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je nakon sastanka rekao da je na inicijativu poslaničkih grupa dogovoreno da u danima kada nema zasedanja Skupštine, budu održane sednice Kolegijuma, uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave.

„Na predlog predsednika poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića je dogovoreno da se današnji sastanak održi u Valjevu. Danas smo se dogovorili da sledeći sastanak bude u Novom Pazaru. Razgovarali smo sanačelnikom Kolubarskog okruga i predsednicima opština i gradonačelnikom, koji su nam izneli pitanja o kojima bi narodni poslanici i Skupština mogi da pomognu. Nismo razgovarali o nekim političkim temama, međupartijskim odnosima i ostalim pitanjima, već isključivo o državnim temama, temama koje se tiču razvoja Srbije u celini, a naravno i Valjeva“, rekao je Ivica Dačić.

Načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević se zahvalio predsedniku Skupštine i poslanicima što su odabrali baš Valjevo za prvi grad u kome će van Beograda biti održana sednica Kolegijuma.

„Na radnom sastanku smo rekli šta mislimo da može pomoći građanima Kolubarskog okruga u vezi razvoja i republičkih projekata. I zamolili smo Skupštinu da svojim uticajem to prenese Vladi Srbije i predsedniku Republike. Imali smo i predlog o promeni zakona koji se tiče eksploatacije rudnih dobara, a radi se o vodi. Svaka opština je iskazala svoje potrebe, a najviše u vezi finansijske pomoći za realizaciju već gotovih projekata koje imaju. Jedan od zahteva je da se put koji nas spaja sa budućnošću završi u datumu kad je rečeno 2022. godine. Svi predsednici su se složili da bez jakog i razvijenog Valjeva nema Kolubarskog okruga. A priori je završetak rekonstrukcije valjevske Bolnice, problem koji se ne može rešiti na kratke staze-aerozagađenje. Mi smo nosioci dva republička projekta, a to je brana Rovni Kolubara i veliki problem imamo sa komunalnim otpadom. Nadamo se da će „Eko Tamnava“ na proleće početi sa svojim radom. Svi predlozi su notirani i dobili smo obećanje da će nam se u tome pomoći“, zaključio je načelnik Kolubarskog okruga.16 februara, 2021.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *