Počela izgradnja ulice kroz Privrednu zonu

U Privrednoj zoni započeli radovi na izgradnji ulice koja je jedan od osnovnih preduslova uređenja same zone. Saobraćajnica sa infrastrukturom će biti duga 2.621 metar, naručilac posla je Ministarstvo privrede, a investitor Grad Valjevo. Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković obišao je radove i tim povodom izjavio da je ovo novo poglavlje za razvoj grada Valjeva.

„ Izgradnja ulice u Privrednoj zoni nije najveća investicija koja nas čeka, ali je verovatno najznačajnija, jer otvara mnoga vrata za razvoj našeg Grada. Ova ulica se gradi zajedničkim sredstvima Ministarstva privrede i Grada i biće žila kucavica ove zone. Pored ulice izgradićemo priključak na državni put, odnosno na obilaznicu, a u planu je i produžetak ulice i priključenje na buduću brzu saobraćajnicu Iverak – Lajkovac. Počinjemo gradnju ove ulice sa nadom u nova radna mesta, nove investicije, zapošljavanje naših građana i sa nadom da će Valjevo biti prijatan dom i mesto gde će ljudi hteti da ostanu i da žive. Ne želim danas da pričam o problemima i o praznim pričama koje često možete čuti, obično od onih koji nikada ništa nisu ni uradili za Valjevo, ali previše posla imamo, previše je tu još stvari koje treba popraviti i izgraditi, jednostavno danas je kraj neke istorije ružnih dešavanja i događaja i danas smo ovde da pričamo o našoj budućnosti i o našem lepom gradu. Danas pričamo o budućnosti i o Valjevu koje ulaže u infrastrukturu, ulaže u znanje i školstvo, u investicije koje će nam svima zajedno doneti samo boljitak. Danas pričamo o novoj ulici, novoj fabrici, fabrikama koje će biti otvorene u ovoj zoni, gde će naši sugrađani biti zaposleni. Pričamo o novim, strateški važnim projektima za Valjevo, o brzoj saobraćajnici, o završetku izgradnje Gerontološkog centra, novoj sportskoj hali, novom vrtiću, 25 projekata na kojima intezivno i zajedički radimo, da bi promenili lice našeg grada i da bi našim građanima omogućili ono što već odavno zaslužuju. Kao gradonačelnik neću odustati ni od jednog projekta, moramo mnogo da radimo i moramo na pravi način da se bavimo ovim Gradom i da verujemo u njega. Za kraj uz neizmerni osećaj sreće i radosti koje osećam sada, želim da se što pre izgradi ova ulica i dočekamo prve nove investitore“, izjavio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u obraćanju medijima.

Inicijativu za izgradnju ove ulice pohvalio je i Đorđe Kević iz štamparije „Bosis“.

„Želeo bih da pohvalim inicijativu za izgradnju ove ulice koja će se priključiti na brzu saobraćajnicu. To će veoma povećati bezbednost, kao i brži i sigurniji transport robe koja se proizvodi u industrijskoj zoni u Valjevu, a samim tim i rentabilnije poslovanje“, rekao je Đorđe Kević.

U ime firme „Repol“, suvlasnik Slavko Stojiljković obratio se prisutnima i rekao kako je ovo veoma značajna izgradnja saobraćajnice za sve privrednike.

„Ovo za nas mnogo znači, jer će nam omogućiti brži razvoj i veće zapošljavanje. Mi smo jedna od mladih firmi koja je prošle godine imala 43 zaposlena, sada imamo 48 i dalje nastavljmo primanja novih radnika. Neka je sa srećom i želim da sugrađani imaju što više koristi od ove investicije“, naglasio je Slavko Stojiljković .

Obilasku radova pored gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića, prisustvovali su predstavnici Ministarstva privrede, kao i predstavnici grada Valjeva.

Izvođač radova je Autotransport d.o.o, a vrednost radova je 232.666.755,48 dinara sa PDV-om. Rok za završetak radova je 120 dana.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *