Nataša Adamović i Jelena Jovanović dobitnice Svetosavske nagrade

Vaspitačice u Predškolskoj ustanovi “Milica Nožica” u Valjevu Nataša Adamović i Jelena Jovanović su dobitnice Svetosavske nagrade za 2020. godinu, koju je juče u Vladi Srbije uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja nagrađeno je 29 pojedinaca i institucija, a među njima valjevske vaspitačice koje su nagrađene za izuzetno zalaganje u radu sa decom i unapređivanje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada.

“Nagrađene vaspitačice zajedno kreiraju podsticajno okruženje za celovit razvoj dece u grupi koju vode. Od strane kolega, dece i roditelja uvažene su kao profesionalci koji postižu izuzetne rezultate u oblasti saradnje sa roditeljima i lokalnom zajednicom, a u radu sa decom u oblasti dramskog stvaralaštva i podsticanja kreativnosti”, navedeno je u obrazloženju.

Svetosavska nagrada se dodeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je na dodeli Svetosavskih nagada u Vladi da su dobitnici ovogodišnjeg priznanja dokaz da “Sveti Sava živi i bitiše u svima nama”.

Kolubarski Info / Foto: www.mpn.gov.rs

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *