U Lajkovcu prvu vakcinu primio predsednik opštine Andrija Živković

U Domu zdravlja Lajkovac jutros u osam časova počela je masovna imunizacija stanovništva protiv koronavirusa. Prema ispoljenom interesovanju Lajkovčana preko portala eUprava, za početak je stiglo 120 doza vakcina kineskog proizvođača „Sinofarm“. Na spisku za imunizaciju danas je bilo 72 mahom starijih građana lajkovačke opštine, koji su u vrhu liste prioriteta.

Prvi čovek nekadašnje železničke varoši na Kolubari prvi se i vakcinisao – predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković želeo je ovim činom da pruži primer svojim sugrađanima. Za imunizaciju se prijavio čim je to omogućeno preko portala eUprava i nije pravio pitanje oko izbora cepiva.

“Ovo je velika stvar za celu Srbiju, jer je sigurno jedini način da svi izađemo iz situacije u kojoj smo skoro godinu dana. Apelujem da se što više ljudi prijavi za masovnu vakcinaciju i da konačno pobedimo Kovid 19, za koji smo svesni da utiče na sve sfere života: društvenu, ekonomsku i druge. Lično ovo smatram i odavanjem poštovanja svim zdravstvenim radnicima jer je sigurno da ćemo na ovaj način i njima pomoći u budućnosti da imaju manje posla, odnosno da se smanji broj pacijenata obolelih od Kovida 19.”

U Domu zdravlja u Lajkovcu su zadovoljni prvim danom imunizacije stanovništva, posebno odzivom i nadaju se da će se taj trend nastaviti, uz apel da se građani u što većem broju vakcinišu.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *