Tradicionalno božićno darivanje

Članovi Pravoslavne narodne hrišćanske zajednice „Vozdviženije Časnog Krsta“ pri Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, tokom cele godine brinu o siromašnim sugrađanima. Tradicionalno su i ove godine krunisali praznik Rođenja Hristovog i svojim korisnicima darovali pečenice.

U saradnji sa članom Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Markom Jevtićem i Udruženjem „Zagrljaj“, ove godine je u porti Pokrovske crkve, podeljeno preko 100 pečenica. Dosadašnjim donatorima bratstva, kojih ima čak i u Americi, pridružili su se Valjevac Zoran Milovanović, koji je poklonio tri pečenice i Nikola Radosavljević iz Lelića, koji je zajedno sa igumanom manastira Lelić ocem Georgijem dopremio četiri pečenice.

„Svake godine se pojavljuju novi ljudi velikog srca i želje da pomognu one koji pomoć trebaju i to nas raduje, jer je broj potrebitih nažalost veliki, usled svega što nas je zadesilo. Takođe, dolazak člana Gradskog veća Marka Jevtića nas je veoma obradovao i želimo da zajedno sa njim ubuduće realizujemo nove milosrdne aktivnosti“, rekao je protojerej – stavrofor Milinko Jović, duhovnik bratstva, čestitajući Božić svoj braći i sestrama, sa željom da u danima koji dolaze radost darivanja bude još više umnožena.

Kolubarski Info / Foto: eparhijavaljevska.rs

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *