Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković sastao se sa gradonačelnikom Šapca

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić ugostio je danas gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića. Tema razgovora bila je saradnja ova dva grada u različitim oblastima.

,,Posle više od 20 godina nepostojanja saradnje između najvećih gradova Mačvanskog i Kolubarskog okruga, izuzetno sam zadovoljan što je ta saradnja obnovljena. Razgovarali smo o temama koje su za građane oba grada od najvećeg značaja. To su, pre svega, dolazak domaćih i stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta na teritoriji Grada Šapca i Grada Valjeva. Razgovarali smo i o infrastrukturnim projektima koji su u vezi sa nacionalnim investicionim Planom 20 25 koji će finansirati država, takođe, i o fazama u kojima je Grad Valjevo već poodmakao u projektnoj dokumentaciji za projekat rekonstrukcije bolnice. Saslušali smo pozitivna i negativna iskustva oko pripremanja tog projekta kako bi naš projekat rekonstrukcije šabačke bolnice išao bez problema”, rekao je gradonačelnik Šapca i dodao da će Grad Šabac raditi na obnavljanju saradnje i sa drugim lokalnim samoupravama jer je došlo vreme da gradovi sarađuju i gledaju zajednički interes svojih građana. Lazar Gojković izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Šabac i istakao značaj saradnje između Valjeva i Šapca.

,,Izuzetno mi je drago što sam danas u Šapcu i što sam imao prilike da sa gradonačelnikom Šapca razgovaram o unapređenju saradnje na svim nivoima, i da razmenimo mišljenja i iskustva dobre prakse. Ono što je jako važno je da Valjevo i Šabac u budućnosti blisko sarađuju na svim zajedničkim projektima koji bi se ticali jačanja našeg regiona. Imamo zajednički cilj, a to je razvijanje naša dva grada i dobrobit građana koji u njima žive”, rekao je Gojković.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *